ankara barosundan gelen tel nedeniyle haber kaldırıldı

Ardahan'da, Hanak Kaymakamı Süleyman Ovalı, 'Ben o..... ç..... valiye inat o doktoru götürdüm' dediği ileri sürülen Çıldır Kaymakamı Önder Çan'ı, kendisine ve valiye küfür ettiği gerekçesiyle valiliğe şikayet etti.

Ardahan’da Hanak Kaymakamı Süleyman Ovalı, Çıldır Kaymakamı Önder Çan’ı kendisine ve valiye küfür ettiği gerekçesiyle hazırladığı tutanakla valiliğe şikâyet etti. İddiaya göre Çıldır Kaymakamı Önder Çan, telefonda hem kadın doktorla ilişkisini itiraf etti, hem de yerine vekalet eden kaymakam ve valiye küfürler yağdırdı.

Ardahan Valiliği’nin Çıldır Kaymakamı hakkında açtığı soruşturma, ilçenin üst düzey bürokratları arasındaki ilişkilerin, bir zamanlar ekranların en çok izlenen
dizilerinden “Dallas” takileri aratmadığını ortaya çıkardı. Ardahan’ın Çıldır İlçesi Kaymakamı Önder Çan hakkında, valiye küfrettiği ve bölgede çalışan bir kadın doktorla ilişkisini ortaya koyduğu telefon konuşması nedeniyle soruşturma açıldı.
Önder Çan’ın, 8 Ekim’de bir doktora izin verilmesi konusunda, yerine vekalet eden Hanak Kaymakamı Süleyman Ovalı’yla telefonda tartıştığı, sinirlenip Ovalı ve eski Ardahan Valisi’ne hakaret ettiği, “O..... ç..... valiye inat, ben o doktoru götürdüm” dediği iddia edildi.

KONUŞMANIN TANIKLARI

Kaymakam Önder Çan’ın konuşmasını tutanakla belgelediğini ve konuşmayı hoparlörden dinleyen tanıkların da imzaladığını belirten Hanak Kaymakamı Süleyman Ovalı “Olay doğru, soruşturma gerçekleşiyor. Bu nedenle konuşmak istemiyorum” dedi. Önder Çan ise “Ben böyle sözler sarfetmedim” diye konuştu.

VALİ: İLİŞKİSİ VARMIŞ

Vali Selim Cebiroğlu da “Başka bir soruşturmada, doktorla ilişkisini öğrendik” dedi.
Önder Çan’ın, bölgede görevli bir kadın doktorla ilişkisi olduğu, ancak doktorun sevgilisi olduğunu öğrendiği, “Ankara’ya gideceğim” diye izin alan doktoru takibe alıp başka bir kente gittiğini öğrenince görevden aldığı da öne sürüldü.

İŞTE O TUTANAK

Çıldır Kaymakamı Önder Çan’ın sarf ettiği belirtilen sözlerden bazıları şöyle:

O ilçe benim ilçem, sen benim ilçeme karışamazsın i... o... i...

(Hanak Kaymakamı’nın “Sen bu şekilde küfür ve hakaret etmeye devam edersen, yasal haklarımı kullanacağım” lafı üzerine) Sen busun oğlum; o..... gibi kıvırırsın.

(Hanak Kaymakamı’nın “Sen neden bu doktora izin verdin peki” sorusuna) O işi karıştırmayacaksın, o mevzu özel. Ben o doktorla bir süre çıktım, şimdi çok özel sır durumu var.

(Hanak Kaymakamı’nın “Benimle ilgili ne sorunun var” lafı üzerine) Cebiroğlu i...
-eski Vali Selim Cebiroğlu
- Doktoru benimle ilgili saçma sapan bir şekilde sıkıştırmış, bunu bir tek seninle paylaştım. Ama dışarıda insanlar bu olayı konuşuyorlar. Oğlum bu yüzden sana düşmanlık ediyorum.

Ben o..... ç..... valiye inat o doktoru götürdüm.

ÇILDIR KAYMAKAMI ÖNDER ÇAN

'TARTIŞTIK O LAFLAR YOK’

Önder Çan, Hanak Kaymakamı Ovalı’nın tutanağa geçirdiği konuşmaların doğru olmadığını savunarak, “Bir tartışmamız oldu, ama yok böyle laflar. Bunlar, kaymakamlık makamına gelen birinin söyleyeceği laflar mıdır” dedi. Çan, “Doktor ile arkadaşız. ‘Aralarında ilişki var, almıyor görevden’ dedikodusunu çıkardılar. Sonra görevden aldım, bu sefer de ‘Beraber olmayı kabul etmediği için’ dedikodusunu çıkardılar” dedi.

HANAK KAYMAKAMI SÜLEYMAN OVALI

'BUNLARI KAFADAN UYDURMADIM'

Hanak Kaymakamı Süleyman Ovalı konu hakkında konuşmak istemediğini, kendisinin bu konuda valiliğe bilgi verdiğini, gerekiyorsa adli makamlar önünde de hesabını verebileceğini belirterek, “Ben bunları kafamdan uydurmadım, arada geçen konuşmaların her satırını kâğıt üzerine döktüm ve gerekli yerlere ilettim.
Ayrıca kimsenin ilişkisini de kimseye söylemedim. Herkesin özel hayatı kendine” dedi.

KONUŞMADA ADI GEÇEN DOKTOR:

KAYMAKAMLA İLİŞKİM OLMADI

Çıldır Kaymakamı Önder Çan ile ilişkisi olduğu iddia edilen Doktor B.D., “Benim Kaymakam Çan ile amir-memur dışında bir ilişkim hiç olmadı, olamaz da. Yaklaşık olarak 1.5 yıldır burada görev yapıyorum. Birçok kişiyle bu tür yakıştırmalar yaptılar. 6 ay bununla mücadele ettim. Ben sadece işimi yapıyorum. İki kaymakamın arasında ne konuşmalar geçti bilmiyorum. Benim adımın geçmesi çok anormal bir durum” dedi. Doğan şöyle devam etti; “Ben Çıldır halkını seviyorum. Sırf o yüzden burada duruyorum. Bu tür şeyler beni ve ailemi çok yıpratıyor. Ben işime bakıyorum ama bu saatten sonra ne yapacağımı bilmiyorum.
İstifa da edebilirim.”