TDH Partisi Edremit'te

İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün lideri olduğu Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Partisi, Balıkesir il merkezi ile birlikte Edremit ilçesinde de örgütlendi.

TDH Balıkesir Kurucu İl Başkanı Ender Biçki’den sonra, TDH’nin Edremit Kurucu İlçe Başkanı da belirlendi. TDH Edremit Kurucu İlçe Başkanı Av. M. Sait Tekin, Türkiye’de değişim hareketinin başlamasının artık çok büyük önem arz ettiğini vurgulayarak basın açıklamasında bulundu.
2010 yılının başında, halkın geleceğinin teminatı olan partisine kavuşacağını kaydeden başkan ekin, “Öncelikle ;Türkiye Değişim Hareketi’nin Edremit ve beldelerindeki temsilcisi ,Türkiye Değişim Hareketi Kurucu İlçe Başkanı olarak sizlerin karşısında olmaktan gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Her ne kadar partileşme çalışmaları tamamlanmamış olsa da, liderliğini sayın Mustafa Sarıgül’ün yaptığı Türkiye Değişim Hareketi şu anda 81 il ve ilçelerinde teşkilatlanmasını tamamlamak üzeredir. Muhtemelen 2010 yılı başında Türkiye halkı, kendisi ve geleceğinin teminatı olan partisine kavuşacaktır. Türkiye Değişim Hareketi’nin Balıkesir İl Başkanı Sayın Ender Biçki olup, kendisi deneyimi, birikimi, tecrübesi, plan ve projeleri ile bu hareketin en önemli temsilcilerinden biridir. Ayrıca da kendisi, benim bu hareket içinde yer almama vesile olmuştur” dedi.

“KAPSAYICI VE KUCAKLAYICI BİR PARTİ OLACAĞIZ”
Partisinin hedef ve amaçlarından söz eden başkan Sait tekin, “Türkiye Değişim Hareketi’nin tüzük çalışmaları devam ettiği için şu anda, bu hareketin hedef ve amaçlarını izah ederken sayın Mustafa Sarıgül’ün konuşmaları bize yol gösterici niteliktedir. Buna göre; “Türkiye Değişim Hareketi emekten, alın terinden, barıştan, özgürlükten, demokrasiden, insan haklarından, varlıktan ve bereketten yana bir siyasi harekettir. Türkiye Değişim Hareketi, üretimden, serbest girişimden ve adil paylaşımdan yanadır. Türkiye Değişim Hareketi, hukuktan ve medeniyetten yanadır. Türkiye Değişim Hareketi, sevgiyi ve bilgiyi halkımızla paylaşmaktan yanadır. Türkiye Değişim Hareketi, bilimden ve teknolojiden yanadır. Türkiye Değişim Hareketi, doğadan ve çevreden yanadır. Bu çizgimizi ve ilkelerimizi korurken, toplumun her kesimine açılacağız. Herkesin sevgisini kazanacağız. Kapsayıcı ve kucaklayıcı bir parti olacağız. Bizim asla ötekimiz olmayacak. Doğulu da bizim, batılı da bizim. Cami de bizim, Cem evi de bizim, Kilise de bizim, Sinagog da bizim. Başı açık olan kardeşimiz de bizim, başı kapalı olan kardeşimiz de bizim. Bizim hareketimizde, dil farkı, din, ırk, kültür, mezhep farkı olmayacak. Bu ülkede yaşayan her yurttaş dilini kültürünü özgürce yaşamalıdır. Özgürlükler, insan hakları, ekonomik ve sosyal haklar eş zamanlı ve bir bütün olarak en üst düzeyde yaşama geçmelidir. Bayrağımıza, toprağımıza, geleneklerimize bağlıyız. İnançlarımıza saygılıyız. İnançlara saygılı laikliği savunuyoruz. İnançlarımız Allaha ulaşma yoludur. İktidara ulaşma yolu olarak istismar edilemez. İnançlarımızı asla siyaset malzemesi yapmayacağız, yaptırmayacağız. Cumhuriyetimizin temel ilkelerini savunuyoruz. Atatürk ilkelerine bağlıyız. Atatürk, her partiye oy veren yurttaşın Atatürk’üdür. Atatürk’ümüzü asla siyaset malzemesi yapmayacağız, yaptırmayacağız” diye konuştu.

“HUDUT VE BAYRAK BİRLİĞİ ORTAK VAZGEÇİLMEZ İLKEMİZDİR”
Hudut ve bayrak birliğinin ortak vazgeçilmez ilkeleri olduğunun altını çizen başkan Tekin, bunun dışında her konu tartışılabileceğini savunarak, “Demokratik uzlaşma ile çözümü de bulunabilir. Sayın Başkanımız Mustafa Sarıgül tarafından sık sık ifade edilen bu genel ilkeler sonrasında, Edremit’te neler yapıyoruz bunun hakkında da biraz bilgi vermek istiyorum. Türkiye Değişim Hareketi Kurucu İlçe Başkanı olarak göreve başladığımız andan itibaren, öncelikle tüm Edremit ve beldelerimiz halkı ve esnafları tarafından benimsenecek ve taktirle karşılanacak bir yönetim kurulu oluşturmak için çalışıyorum. Şu anda yönetim kurulumuzun büyük bir çoğunluğu belirlenmiş olmakla birlikte, tamamlanmamış olması nedeniyle bu konudaki açıklamamızı önümüzdeki hafta içinde yapmayı uygun gördük. Sizlerin de önümüzdeki hafta öğreneceği ve bizzat göreceği üzere, Edremit ve çevresinde sevilen, sayılan ve her biri kendi alanında başarılı kişilerden oluşan bir yönetim kurulumuz oluşuyor. Bu arada yeri gelmişken belirteyim ki, Türkiye Değişim Hareketi Edremit İlçe Teşkilatı’nın parti binasını da önümüzdeki hafta içinde açıyoruz. İnternet sitemizin çalışmaları da tamamlanmak üzere. İlgilenenler için adresimiz www.tdhedremit.com.tr ’dir. Çok yakında internet sitemiz üzerinden de kayıt olma imkanı sağlanacaktır. Edremit ve beldelerinden bu harekete katılmak ve aktif olarak yer almak isteyen herkese de kapımızın açık olduğunu ifade etmek istiyorum. Türkiye Değişim Hareketi aşağıdan yukarıya şekillenen bir halk hareketi olduğu içindir ki, bu hareketteki en önemli unsur ayrı ayrı her bir bireydir. Bu hareket için her bir birey aynı önemde ve eş değerde olup parti çalışmalarında her bireyin(üyenin) eşit hak ve yükümlülükleri vardır. Birey odaklı(üye odaklı) bu hareketin, diğer hareket ve partilerden farkı ilerleyen zamanda ortaya çıkacak olup, sayın başkan Mustafa Sarıgül sık sık konuşmalarında özellikle bu konuya değinmektedir. Biz, gençlerden ve kadınlardan oluşan bir siyasi hareket olacağız. Türkiye Değişim Hareketi gençlerin ve kadınların omuzları üzerine yükselecektir. Bu yüzden kadınlarımız ve gençlerimizin çok daha fazla bu harekete ilgi göstermesini ve bu harekete katılmasını diliyoruz. Öte yandan, beldelerimizle ilgili çalışmalarımız da devam etmekle beraber, belde teşkilat başkanlarımızı ve yönetim kurullarını henüz belirlemedik. Bu konudaki görevlendirmelerimizi, Kasım ayı başında yapacağız ve hemen akabinde sizlerle bu isimleri paylaşacağız. Bizimle birlikte yürümek isteyen herkesle yürümeye hazır olduğumuzu belirtir, tüm Edremit, Akçay, Güre, Zeytinli, Altınoluk, Kadıköy halkına selam ve sevgilerimi iletirim” dedi.