Kayseri'de tarih incelendi

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Talas ilçesinde restorasyon ve çevre düzenleme çalışması yapılan Somuncu Baba Camisi ve Çilehanesi'nde incelemelerde bulundu.

Kayseri'de tarih incelendi
Vali Mevlüt Bilici ve Başkan Mehmet Özhaseki, Akçakaya mahallesindeki Somuncu Baba Camisi ve Çilehanesi'nde yapılan çalışmaları inceleyerek, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'dan bilgiler aldı. Burada bir açıklama yapan Vali Mevlüt Bilici, Somuncu Baba Camisi çevresinde gerçekleştirilen düzenleme ve temizlik çalışmaları ile çok ilginç eski yerleşim alanlarının çıktığını ifade ederek, “Özellikle yeraltı şehirleri muhteşem bir yapıya sahip. Somuncu Baba Camisi etrafında gerçekleştirilen çalışmalar ve projelerinden dolayı Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'a teşekkür ederim. Çalışmalara ilgili her zaman için destek vermeye hazırız” dedi.
Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, binlerce yıllık tarihi geçmişi olan Akçakaya'nın her yerinden tarih fışkırdığını ifade ederek, “Akçakaya sadece Müslüman Türklerin yaşadığı tarihi bir yerleşim yeri olarak bilinmektedir. Bu bölgede kendi kültürümüze ve mimari yaşantımıza has özelliklerimizi görüyoruz. Terk edilmiş ve çok mirasçılı bir yer olması nedeniyle çöküş yaşanmış. Osmanlı döneminde nam yapan Somuncu Baba'nın Akçakaya'da yaşaması ve eserlerinin bulunması bizim açımızdan çok önemli. Külliye havasına bürünecek bu çalışma ile Somuncu Baba ismi burada yaşatılacak. Bizlerde üzerimize düşen bir sorumluluk olursa elimizden gelen gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu.