Kahta'da çocuklar sevindirildi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Toplum Destekli Polislik Projesi kapsamında 2 okula bin 300 kitap, öğrencilere de 100 okul çantası dağıtıldı.

Kahta'da çocuklar sevindirildi
Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu ile Şeyh Baba İlköğretim Okulu'nda dağıtılan kitap ve çantaların Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından karşılandığını söyledi.

Kitap ve çantaların dağıtım programında konuşan Kaymakam Açık, "Çocuklarımıza ve gençlerimize bilgi çağının gelişimine ayak uydurmalarını sağlayacak eğitimi vermek görevimizdir. Eğitim ve öğretim en vazgeçilmez önceliğimizdir. Eğitim kurumları açısından önemli bir yere sahip olan ilköğretim okulları, bilgilerin temelinin atıldığı bir kurumdur." dedi.

Kişinin, önce kendisine, sonra aile ve çevresine yararlı olmasının ancak eğitimle sağlanacağını vurgulayan Açık, "Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülebilir. Çalışmayan üretmeyen bir kimsenin kendisine bir faydası olmadığı gibi ailesine, çevresine milletine de hiçbir faydası olmayacaktır. Amacımız; bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyle paylaşabilen, teknoloji üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmektir." diye konuştu.

Programa katılan Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, öğrencilerin mont ihtiyacını karşılayacağına dair söz verdi.

Emniyet Müdürü Bülent Erkan ise Toplum Destekli Polislik Projesi kapsamında okullara yardımlarının devam edeceğini ifade etti.