Diyarbakır'da eğitim günleri başladı

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Hekimliği Daire Başkanlığı tarafından organize edilen 'Aile Hekimliği 1. Aşama Uyum Eğitimi' Diyarbakır'da başladı.

Diyarbakır'da eğitim günleri başladı
Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Hekimliği Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve pilot iller arasında yer alan Diyarbakır'da da "Aile Hekimliği 1. Aşama Uyum Eğitimi" Miroğlu Otel'de başladı. 18 tur halinde 7 gün sürecek olan eğitimin açılışına İl Sağlık Müdürvekili Dr. Nihat Yavuz, müdür yardımcıları ve pratisyen hekimler katıldı. Eğitimin açılışında konuşan Sağlık Müdürvekili Dr. Nihat Yavuz, Diyarbakır'da 483 hekimin başvuru yaptığını belirterek, "Sağlıkta dönüşüm
programı çerçevesinde yeni bir bakış açısıyla şimdiye kadar çözülmemiş sorunlara çözüm bulma amacını gerçekleştirmede en önemli adımlardan birisi olan aile hekimliği uygulamasının ilimizde de hayata geçirilmesi planlanmış olup, 1. aşama uyum eğitimleri başlamıştır" dedi.
Eğitim koordinatörü Uzm. Dr. Engin Burak Selçuk ise konuşmasında, "Katılımcıların birinci basamakta aile hekimliği uygulamasının temel özelliklerini kavramaları, bu özelliklere uygun tutum geliştirmeleri, kendi öğrenme gereksinimlerini tanımlayabilmeleri, var olan bilgilerini tazelemeleri ve hekimlik uygulamalarında kullanabilecekleri yeni beceriler kazanmalarını amaçlamaktadır" ifadelerini kullandı.
Katılımcıların performanslarının eğiticiler tarafından değerlendirileceğini, ayrıca kurs öncesi ve sonrasında sözlü ve yazılı olarak geri bildirim alınacağını da anlatan Selçuk şöyle konuştu:
"Programın tamamına katılma ve devam şartı aranacaktır. Programın değerlendirmesi her eğitim gününün sonunda katılımcılardan sözlü geribildirim alma ve kurs bitiminde katılımcılardan sözlü geribildirim ve yazılı değerlendirme alma şeklinde yapılacaktır. Ayrıca kurs sonunda eğiticiler bir değerlendirme oturumu yaparak eğitim sürecini değerlendirecek ve yazılı rapor hazırlayacaklardır. Bu programı tamamlayanlara Uyum Proğramı Katılım Sertifikası verilecektir."