Cezayir'e LPG tankı

Karadeniz Bölgesi'nin önemli sanayi kuruluşlarından Karadeniz Tüpgaz San. ve Tic. A.Ş., Cezayir'e ilk oto LPG tankı ihracatını yaptı.

1981 yılından bu yana Ordu'da faaliyet gösteren ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Hakkı Yılmaz'ın yaptığı Karadeniz Tüpgaz, Cezayir'e ilk LPG tankı ihracatını gerçekleştirdi. Cezayir hükümeti tarafından geçen yıl kullanımına izin verilen LPG tankları için açılan ihaleyi 20 firma arasından kazanan Karadeniz Tüpgaz, Samçelik markasıyla büyük bir başarıya imza attı. 1994 yılında kendi tüp ihtiyacını karşılamak amacıyla Samçelik üretim fabrikasını devreye sokan, LPG gazının araçlarda kullanılması ile birlikte yeni bir iş kolu olan LPG oto depolama tankları ve dökme LPG depolama tankları imalatına başlayan Karadeniz Tüpgaz, Cezayir'e ilk partide 5 TIR dolusu toplam 8 bin 500 adet LPG tankı ihraç etti. Şirketlerinin dünyanın 30 ülkesine yıllık 4.5 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştığını ifade eden Karadeniz Tüpgaz Fabrika Müdürü Ümit Pekdemir, Cezayir'e ilk ihracatlarını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Bu ihracatın Karadeniz Tüpgaz'ın dünyaya açılışının bir göstergesi olduğunu ifade eden Pekdemir, "Ordu'dan dünyadan açılıyoruz. İlk göstergesi Cezayir'deki ihaleyi almamız ve bunun ihracatını gerçekleştiriyor olmamızdır. Bu basit bir ihale değil. Bu işle ilgili yaklaşık 6 aydır çalışıyoruz" dedi.
20 dünya firmasının katıldığı bir ihaleyi kazanmalarındaki en büyük faktörün ürün kaliteleri olduğunu belirten Pekdemir, "Cezayir hükümetinin geçen yıl aldığı bir karar doğrultusunda LPG'li araçların kullanılmasına izin verildi. Bunun için bir firma görevlendirdi. Bu amaçla dünya çapında bir ihale açıldı. Türkiye'den ve dünyadan tank imalatçı firmalar katıldı. İhaleye katılan 20 firmadan ihaleyi Karadeniz Tüpgaz kazandı. İhaleyi kazanmamızdaki en büyük etken ürünümüzün kaliteli, yaptığımız işlerin güvenilir ve ürünümüzün arkasında durmamızdır. Bunlara ek olarak piyasada Samçelik markasının tanınmış olmasıdır. Bununla ilgili ilk ihracatı gerçekleştiriyoruz. İlk pakette 8 bin 500 adet ikinci pakette 4 bin 500 olmak üzere toplam 13 bin adet tank gönderilecek. 2 ay sonrada 4 bin adetlik ikinci yükleme yapılacak. Onun ardından 20 bin adetlik bir tank şeklinde yine yükleme yapacağız" diye konuştu.
Uzun süren bir çalışma sonrası birçok bağımsız kontrol kuruluşuyla ortak çalışarak böylesi bir başarıya imza attıklarını dile getiren Pekdemir, "Cezayir hükümetin istemiş olduğu teknik şartnamede değişik hususlar vardı. Bunlardan bir tanesi ürünü kalitesi ve kontrolörlüğüydü. Bununla ilgili Türkiye'de bağımsız denetim kuruluşları, KOSGEB ve TSE ile birlikte çalıştık. Bu kuruluşlardan aldığımız onaylar neticesinde bugün ihracatımızı gerçekleştiriyoruz. Bunun haricinde Cezayir hükümetinden yetkililer de Ordu'ya gelerek üretim aşamasını ve ürünü son halini görüp onay verdiler. Buraya geldiklerinde fabrikamızdan övgü ile bahsettiklerine şahit olduk. Şuan tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de bir ekonomik kriz var. Tüm işletmelerde görülmese de yüzde 50'ye yakın bir düşüş var. Böyle bir dönemde böyle güzel bir işi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.