10. yıl kutlaması

Kardeş şehir Hassloch'dan kardeşlik anlaşmasının 10. yılını kutlamak için Belediye Başkanı Hans Ulrich İhlenfel başkanlığında Mersin'in Silifke ilçesine gelen komite, 21 Ekim'e kadar ilçede bir dizi gezi ve ziyaretlerde bulunacak.

Almanya'nın Hassloch şehri ile Silifke arasında yapılan kardeşlik anlaşmasının 10. yılı dolayısıyla Hassloch Belediye Başkanı Hans Ulrich İhlenfel ve beraberindeki öğrenci, öğretmen, çiftçi, ev hanımı, mühendis, müzisyen ve belediye meclis üyelerinden oluşan 38 kişilik komite ilçeye gelerek Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel'i ziyaret etti.
Başkanı Bayram Ali Öngel, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, "Kardeş olmamızın 10. yılını kutluyoruz. Bizlerle her zaman diyalog içerisinde olan, kardeşlerimizi Silifke'de görmekten, belediyemizde görmekten çok mutluyuz. Onlar için bir haftalık program hazırladık. Umarım burada onlara kendi evlerini aratmayız" dedi.
Bir haftalık program çerçevesinde bir çok tarihi mekan göreme imkanı bulacaklarını belirten Öngel, Ayatekla gezisi, Silifke Müzesinde Hassloch köşesinin açılması, Frederik Barbarossa anıtı ziyareti, Silifke kalesinin gezilmesi, Astım ve Cennet Cehennem mağaralarının gezilmesi, Mersin'de ziyaretler ve Uzuncaburç'un gezilmesi gibi bir çok tarihi ve kültürel etkinlik gerçekleştirileceğini kaydetti.
Silifke ile 10 yıldır kardeş olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Hassloch Belediye Başkanı Hans Ulrich İhlenfel de şunları söyledi:
"Ev sahipliğini yapan Bayram Ali Öngel'i ilk günümüzde ziyaret etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her ikimizin de şehri ilginç yerlerde bundan dolayı karşılıklı görüşebileceğimiz çok şey var. Bugün Silifke'de yürüyerek çevreyi tanıma imkanı bulduk. Silifke'de olmanın ve 10. yılımızı kutlamanın mutluluğunu heyecanını yaşıyoruz. Her zaman yeni insanların bu topluluğa katılması bizleri çok mutlu ediyor. Artık Silifke ve halkı ile akraba gibi olduk. Biz burada kendimizi evimizde hissediyoruz. Hiç sıkıntı çekmeyeceğimize inanıyorum. 10. yıl kutlamaları için yapılan program çok harika. Çok büyük bir çaba sarfetmişler. Hazırladıkları kitapta ilk günümüzden bugüne kadar olan anılara ve fotoğraflara yer vermişler. Bu bizi daha da mutlu etti. Eski günlerimizi hatırladık."
Konuşmalar sonrasında Kardeş Şehir Komitesine Silifke'de yetişen meyveler ikram edildi