Ve Sarkisyan Türkiye'de...

Bursa'da oynanacak olan Türkiye-Ermenistan maçını izlemek için Türkiye'ye gelen Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan Bursa'ya geldi.

Hafta sonu imzalanan protokol sonrasında Türkiye ile Ermenistan arasında yürütülen diplomasi trafiği bu akşam yeşil sahalara taşınıyor. Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Bursa'da bu akşam oynanacak maçı izlemek üzere ilk kez Türkiye'ye geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den sonra Bursa'ya gelen Sarkisyan'ı havalimanında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu karşıladı. Sarkisyan daha sonra bir süre halk oyunu ekibinin folklör gösterisini beğeniyle izledi. Folklör gösterisinde 'Bursa'nın Ufak Tefek Taşları' adlı türkü çalınırken, Sarkisyan'ın uçağının inişinden önce sinyal kesici ''jammer''la donatılmış araçların havaalanına getirildiği gözlendi.

Havaalanında bulunan Türk bayrağının yanındaki direğe Ermenistan bayrağının da çekildiği görüldü. Sarkisyan'ın uçağının kokpit camına Ermenistan bayrağı asıldığı dikkati çekerken, Gül ve Sarkisyan otelde akşam yemeğinde bir araya gelecek. İki lider daha sonra saat 21.00'deki Türkiye-Ermenistan maçını birlikte izleyecek.



İŞTE O GÖRÜNTÜLER...