Çöp konteynırları yer altına indi

Afyonkarahisar Belediyesi, şehrin belirli bölgelerinde kullanılan çöp konteynırlarını yer altına aldı.

Türkiye’nin bazı illerinde kullanılan yer altı çöp konteynır sistemine Afyonkarahisar’da geçti. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şehrin en işlek yerlerinden Yeşilyol Caddesi’nde yeni kurulan yer altı çöp konteynır sisteminin tanıtımı yaptı.
Yer altı çöp konteynırı sayesinde, şehirde çöp poşetlerinin oluşturduğu ve göze hoş gelmeyen kötü, çirkin, etrafa saçtığı kötü kokudan kurtulacağını belirten Çoban, belediyenin, 5 yıl içerisinde yer altı çöp konteynır sistemini bütün Afyonkarahisar genelini kuracaklarını belirtti.
Vatandaşların en çok şikayet ettiği konuların başında çöp meselesinin geldiğini dile getiren Başkan Çoban, bu problemin yer altı konteynır sistemi ile çözdüklerini ifade etti.
Çoban sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikle vatandaşımız evinde topladığı çöpü poşete koyarak buraya gelecek ve çöpünü kapaktan içeri atacak. Kapağında çok sert ve yaylı bir sistem var. Bu kapak sayesinde hayvanlar konteynırın içine giremeyecek, etrafa kötü koku saçmayacak. Hatta sinek ve sivrisinek dahi giremeyecek. Her gün çöp toplama kamyonumuz buraya geldiği zaman görevli arkadaşımız elindeki kumanda ile ilgili butona bastığı zaman çöp konteynırı yukarıya çıkacak. Konteynırı alıp kamyona boşaltacak. Sonra tekrar sistemin olduğu yere konteynırı koyacak. Butona bastıktan sonra da konteynır tekrar yerin altına inecek" diye konuştu.
Bu sistemde her 2 konteynırın toplam bin 600 litre çöp aldığını anlatan Başkan Burhanettin Çoban, buradaki sistemin bilinen konteynırlardan 4 kat daha büyük olduğunu belirtti. Böyle bir sistemin 80 dairenin çöpünü toplayabildiğini aktaran Çoban, “Böylece şehrimizin o kötü görünümü, özellikle çöp toplama saatlerindeki o çirkin görüntüsünü ve dağınıklığı gidermiş olacağız. Afyonkarahisarlılar bunu fazlasıyla hak ediyor" dedi.