Araban'da sorun kalmayacak

1957 yılında ilçe olan ve 52 yıldır sorunlarla boğuşan Gaziantep'in Araban ilçesinin sorunları masaya yatırıldı.

52 yıllık birikmiş sorunlarının çözümü için AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Mehmet Sarı, GASKİ Genel Müdürü Fahrettin Uslusoy, AK Parti Araban İlçe Başkanı Ali Ömeroğlu, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Elif Beldesi Belediye Başkanı İbrahim Çobanoğlu ve AK Parti Elif Beldesi Başkanı Yalçın Kırmızıoğlan, Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda bir araya geldi. Toplantıda Araban ilçesinin sorunlarını Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Elif Beldesinin sorunlarını da Elif Beldesi Belediye Başkanı İbrahim Çobanoğlu dile getirdi.
Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, içme suyu şebekesinin eskidiğini ve yenilenmesi gerektiğini belirtti. Araban ilçe merkezinde bulunan tarihi Araban Kalesi'nin restorasyon yapılarak turizme açılmasını isteyen Özdemir, "Karapınar su gözü mesire alanı olarak düzenlenmeli. İlçenin tek parkı olan ve uzun yıllardan beri atıl durumda bulunan Vali Aksu Gençlik Parkı, gerekli peyzaj düzenlemesi yapılarak ilçe halkı bir parka kavuşturulmalı. Ayrıca, ilçenin çevresi de ağaçlandırılmalı" dedi.
Özdemir, belediyeyi 12 milyon TL borç ile devraldıklarını hatırlatarak, sorunların çözümü için yardım istedi.
Elif Belde Belediye Başkanı İbrahim Çobanoğlu'nun da sorunlarını dinleyen heyet, çözüm noktasında ne gerekiyorsa yapacakları sözünü verdiler.