Antalya'da sel felaketi..

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Beşikçi köyü ile Olimpos tatil beldesini sel vurdu. Taşkın yüzünden köydeki 50 kadar sera ile 50 kadar evi su bastı, otomobiller denize sürüklendi. Olimpos'ta kara yolu ulaşıma kapandı.

Kumluca Kaymakamı Salih Işık’tan edinilen bilgiye göre, sabaha karşı yağan şiddetli yağmur nedeniyle, Kumluca'nın Beykonak beldesi yakınındaki Beşikçi köyündeki dere, ağaç parçaları ve molozların dereyi tıkaması sonucu taşkın meydana geldi. Taşkın yüzünden köydeki 50 kadar sera ile 50 kadar evi su bastı.
Kumluca-Antalya kara yolunun iki kesiminde de, selin taşıdığı molozların kara yoluna birikmesi yüzünden yol ulaşıma kapandı.
Olimpos'ta ise köyün içinden geçen derenin taşması sonucu bazı restoranları ve bungalovları su basarken, dere kenarına park edilmiş bazı otomobiller denize sürüklendi.
Kaymakam Salih Işık, ''Çok şükür can kaybı yok ama maddi zayiat var. Beşikçi köyünde bir, Olimpos'ta ise şimdilik sayısını bilemediğimiz bazı otomobilleri sel sürüklemiş. Beşikçi köyünde inceleme yaptım. Henüz Olimpos'a gidemedim. Kara yolunun ulaşıma kapanan bölümü ise ekiplerce temizlenmeye ve trafiğe açılmaya başlandı'' dedi.

YÜZYILIN FELAKETİ OLDU

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Olimpos Köyünün muhtarı Halil Karataş, ''sabaha karşı şiddetlenen yağmurun neden olduğu sel bizim için yüzyılın felaketi oldu'' dedi.
Karataş yaptığı açıklamada, gece 03.00-04.00 civarında 30 dakika süreyle çok şiddetli yağan yağmurun, köyün içinden geçen Akdere'nin taşmasına neden olduğunu söyledi. Karataş, ''bizim için yüzyılın felaketi oldu. Otomobiller denize sürüklendi, yollar, köprüler, elektrik şebekesi tahrip oldu. Birkaç pansiyonda da hasar var, ama can kaybı yok'' dedi.

YOLLAR TRAFİĞE KAPANDI

Karayolları Bölge Müdürlüğü Yol Bakım Başmühendisi Gençağa Karakaş ise yaptığı açıklamada, gece 02.00 civarında başlayan yağmurun, Kumluca bölgesinde 02.30 civarında etsini artırdığını, 03.30 civarında da Kumluca-Kemer kara yolunun 8'inci kilometresinde dere yatağından taşan sel sularının taşıdığı molozlar yüzünden yolun trafiğe kapandığını kaydetti.
Karakaş, ekiplerin kapanan bölgeye hemen müdahale ettiklerini, bölgeye takviye makine ve araçlar gönderildiğini ve yolun saat 05.30 sıralarında kontrollü olarak trafiğe açıldığını belirtti. Karakaş, bölgedeki ekiplerin temizleme çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.
Gençağa Karakaş, Kaş-Çatallar-Kasaba kara yolunda da selin küçük çaplı tahribatlara neden olduğuna değinerek, bu bölgede de çalışmalara başlandığını söyledi. Karakaş, ''Antalya, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar çevresinde başka bir yerde sorun yok. Ancak bazı yerlerde yağış devam ediyor. Yağışın önümüzdeki saatlerde etkisini artıracağı bildiriliyor. Bu bilgi doğrultusunda önlemlerimizi aldık'' diye konuştu.

OTOMOBİLLER DENİZE SÜRÜKLENDİ

Antalya'nın Kumluca ilçesinde etkili olan sel nedeniyle, Olimpos'ta 45-50 kadar otomobilin denize sürüklendiği, Beykonak beldesiyle Beşikçi köylerinde 500 ila bin dönüm civarında tarım arazisinin sular altında kaldığı bildirildi.
Kumluca Kaymakamı Salih Işık, açıklamada, Olimpos'taki derenin taşması sonucu dereye yakın yolun kenarına park edilen 45-50 kadar otomobilin denize sürüklendiğinin belirlendiğini söyledi. Kaymakam Işık, Kadir'in Ağaç Evleri ile birlikte pansiyonlar ve bazı evleri de su bastığını kaydetti.
Kaymakam Işık, Beykonak beldesiyle Beşikçi köylerinde de büyük bölümü seralar olmak üzere 500 ile bin dönüm civarında tarım arazisinin sular altında kaldığını belirterek, zararın büyük olduğunu ifade etti.
Kaymakam Işık, ''Kumluca-Antalya kara yolunda tahribat var. Elektrikler kesik. Valilik bölgeye çok sayıda ekip gönderdi. Bölgede yağmur devam ediyor. Derenin su seviyesi düştü, ancak yeniden yükselmesi ihtimaline karşı çalışma yapılıyor'' dedi.
Bu arada, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, sel bölgesinde keşif ve kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere iki helikopteri Antalya Valiliğinin emrine verdi. Helikopterlerin Antalya'da konuşlu olduğu, istenirse bölgeye hemen sevk edileceği açıklandı.
Bu arada Orman Bölge Müdürlüğü, 10 arazöz, çok sayıda dozer ve motorlu aracını bölgedeki çalışmalara destek olunması amacıyla Kumluca'ya gönderdi. Dere, köprü ve menfezlerin tıkanmasına yol açan ağaç dallarının kesilerek, temizlenmesi amacıyla da motorlu ekipler çalışmalarına başladı.
Turizmci Kadir Kaya da yaptığı açıklama da, yalnızca Ağaç Evleri değil, diğer tesisleri de su bastığını, belediyelerin ve resmi kurumların iş makinelerinin, seviyesi düşen derenin yeniden taşması ihtimaline karşı, dere kenarlarına bent yaptığını belirtti.
Bu arada, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait bir helikopter kıyı boyunca uçarak, bölgede keşif yaptı.
Antalya Valisi Alaaddin Yüksel de, sel haberi üzerine bölgeye giderek incelemelere başladı.

BATI AKDENİZ’E KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Batı Akdeniz'de kuvvetli yağış bekleniyor. Yetkililer ile vatandaşların ani sel, su baskını, heyelan, kuvvetli rüzgâr, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı tedbirli olmaları istendi.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik uyarıda, Antalya il merkezi, Alanya, Gazipaşa, Kumluca, Manavgat, Serik, Aksu, Akseki, İbradı ve Korkuteli ilçeleri ile Isparta ve Burdur'da saat 23.00'e kadar gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi.
Uyarıda, yetkililer ile vatandaşların ani sel, su baskını, heyelan, kuvvetli rüzgâr, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı tedbirli olmaları istendi.