Uşak okullarında tadilat

Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, 2009-2010 eğitim sezonu öncesi il genelindeki 59 okulda bakım ve tadilat çalışması yapıldığını ifade ederek Özel İdare olarak bu çalışmalar için 2 milyon 500 bin TL ödenek kullandırdıklarını söyledi.

Uşak’taki eğitimin kalitesini yükseltmek ve okullardaki fiziki eksiklikleri gidermek amacıyla yürütülen çalışmaların tamamlandığını ifade eden Ali İhsan Uzun, Özel İdare olarak eğitime katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi. İl Genel Meclisi üyelerinin de eğitim konusunda hassas davrandığını, eğitim alanına yapılan yatırımların köy yolları ve içme suyuna yapılan yatırımlardan daha önemli olduğunu belirten Uzun, “Geleceğimiz için eğitime daha fazla önem vermek zorundayız. Okullarımızın hem fiziki hem donanım açısından iyi durumda olması eğitimdeki başarının en temel unsurları arasında yer alıyor”dedi.
Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği 59 okulda tadilat ve bakım çalışmalarının 3 ay içerisinde tamamlandığı kaydeden Ali İhsan Uzun “2009 - 2010 eğitim öğretim yılı öncesi yapılan bu çalışmalar eğitimdeki eksikliklerimizi büyük oranda giderdi. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda bakım çalışmalarının koordinasyonunu biz sağlıyoruz. Okulların ihtiyaçları doğrultusunda tadilat çalışmaları yapıldı. Okullarda boya, bina güçlendirme, doğalgaz dönüşüm, çatı tamirat gibi mevcut sorunlar giderildi. Çalışmalar için İl Özel İdaresi 2 milyon 500 bin TL ödenek kullandırdı. Önümüzdeki yıllarda da düzenli olarak bu çalışmalar devam edecek”dedi.