'Nefes' vizyona girdi

Fragmanı 2 milyon kişi tarafından izlenerek rekor kıran film vizyona girdi

İnternette fragmanı şimdiye kadar 2 milyon kişi tarafından izlenerek bir rekora imza atan “Nefes” filmi aynı başarıyı vizyonda yakalamak istiyor. Irak sınırına yakın bir ilçedeki komando tugayına mensup olan ve 'Karabal' tepesindeki bir röle istasyonunu (Radyo veya TV istasyonu) korumakla görevlendirilen 40 askerin yaşadıkları acıları, sevinçleri ve yaşam mücadelelerini anlatan filmde ilk kez kamera karşısına geçen genç yeteneklere yer verildi. Çekimleri Antalya Kemer’deki Tahtalı Dağı’nda çekilen filmin en çok konuşulan sahnesi ise ’içtima sahnesi’ oldu. O sahnede bir yüzbaşı askerlerine tek tek ’Annen var mı?’, ’Karın var mı?’ diye soruyor. ’Ölürsünüz!’ Diye bağırıyor sonra ve devam ediyor: “Sen uyursan herkes ölür. Uyumayacaksınız! Yemeyeceksiniz, dinlenmeyeceksiniz. Sizin cesetlerinizi, sizin cenazelerinizi ailenize göndertmeyeceğim. Ölmenizi yasaklıyorum. Anlaşıldı mı asker?” talimatını veriyor.

SENARİSTİ ESKİ SUBAY

Filmin senaryosu aynı zamanda filmin yönetmeni olan Levent Semerci ile Mehmet İlker Altınay ve Hakan Evrensel’e ait. Senaryo ise Hakan Evrensel’in ’Güneydoğudan Öyküler’isimli kitabından uyarlandı. Askeri okul mezunu olan Hakan Evrensel kitabında Güneydoğu’da yaşanan terörü anlatıyor. Uzun yıllar Güneydoğu’da subay olarak görev yapan Hakan Evrensel, kendi isteğiyle ordudan ayrıldıktan sonra yaşadıklarını ve orada şahit olduklarını kitaplaştırdı.

TAHTALI'YA KARAKOL KURULDU

Antalya’nın Kemer İlçesi yakınlarındaki 2365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nda çekilen film için küçük bir karakol kuruldu. Tahtalı Dağı’nı tercih etmesinin nedeni, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne jeolojik olarak benzemesi. Çekimler Antalya’nın yanı sıra Gömbe, İstanbul ve İzmit’te de yapıldı. 5 milyon Dolar'a mal olan film 320 kopyayla 450 salonda vizyona girdi