Dur ihtarına uymadı, polisle çatıştı

Hatay'da 'Dur' ihtarına uymayan motosiklet sürücüsü polisle çatıştı. Olayda motosiklette bulunan bir kişi öldü, bir polis yaralandı.

Dur ihtarına uymadı, polisle çatıştı
Hatay'da, ''dur'' ihtarına uymayan motosiklet sürücüsünün ateş açması sonucu çıkan çatışmada motosiklet sürücüsü Murat Koku yaşamını yitirirken diğer zanlı polis tarafından gözaltına alındı. Olayda polis memuru Yavuz Dost ise yaralandı.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Hatay Emniyet Müdürü Sezai Kalyoncu ile geldiği Antakya Devlet Hastanesi'nden çıkışında, gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Lekesiz, olayda yaralanan Murat Koku'nun kurtarılamadığını, polis memuru Yavuz Dost'un ise ameliyatının başarılı geçtiğini, vücudundan 2 kurşun çıkarıldığını ve sağlık durumunun iyiye gittiğini kaydetti.

Olayın oluş biçimini anlatan Lekesiz, yeni otogar kavşağında görev yapan ‘yunus’ ekiplerinin, durumundan kuşkulandıkları plakasız bir motosikletin sürücüsüne ''dur'' ihtarında bulunduklarını, ihtara motosiklette bulunan 2 kişinin ateşle karşılık verdiğini söyledi.

Polis memuru Yavuz Dost ile motosiklette bulunan Murat Koku'nun yaralandığı olayda, motosiklette bulunan Murat Diyap'ın ise yakalanarak sorgulamasının sürdüğünü belirtildi.