Başkan Kamacı Didim'e döndü

Bursa'da yapılan 3 günlük “Tarihi Kentler Birliği” buluşmasına katılan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, ilçeye döndü.

Başkan Kamacı Didim'e döndü
Tarihi Kentler Birliği, yılın ilk buluşma toplantısını Bursa’da yaptı. 400 civarında belediyenin katıldığı buluşmaya Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, eşi Şerife Kamacı ve Belediye Sanat Tarihçisi Başak Kamacı birlikte katıldılar.
Dünya Kaleli Kentler Birliği’nin 19. Toplantısı olarak organize edilen buluşma, Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 9-11 Mayıs tarihinde gerçekleşti.
Başkan Kamacı dönüşünün ardından yaptığı açıklamada, “Çok verimli bir etkinlik oldu. Çok sayıda belediye katıldı. Yurtdışından da katılımlar vardı. Dünya Kaleli Kentler Birliği buluştu. Bizim kalemiz yok ama tarihi mekânlarımızda yapılabilecek örnek çalışmaları incelemiş olduk. Bursa’da yeni yapılan tarihi çarşıları gezdik, tarihi Ördekli Hamam’ın açılışına katıldık. İznik’e giderek oradaki çalışmaları da inceleme fırsatı bulduk” dedi.
Gezilen yerlerin Koruma İmar Planları onaylanmış, restorasyonları yapılmış tarihi bölgeler olduğunu ifade eden Kamacı; “Bursa Osmanlı’dan kalma tarihi yapıları barındırıyor. Yeni yapılan restorasyon çalışmaları çok güzeldi. Restore yapılan el işi sokaklarını gezdik. Burada çok güzel örnekler gördük. Biz bu birliğe yeni katılmış belediye olarak bilgiler edindik. ÇEKÜL Vakfı ve Turizm Bankalığı da bu toplantıya katıldı. Didim’de Eskiköy’de yapacağımız restore çalışmaları açısından son derece verimli bir toplantı geçti. Her şey çok güzeldi, doğrusu imrendim. Bursa’da yapılan bu gezi ve toplantı bizim çalışmalarımıza ışık tutacak” diye konuştu.