Arızanın bedelini öğrenciler ödedi

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu (SHYO) Pilotaj Bölümü'nde öğrenim gören 7 öğrenci, 8 ay önce iniş takımlarındaki arıza sebebiyle zorunlu iniş yapan Beechcraft King Air B200 tipi çift motorlu eğitim uçağının arızalanması ve yeni uçağın da alınamaması sebebiyle mezun olamadı.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Fevzi Sürmeli, yaptığı açıklamada, kendilerine ait çift motorlu uçağın 11 Şubat 2009 tarihinde öğrencilerin eğitim uçuşu esnasında havadayken ön iniş takımlarının açılmaması sebebiyle arka iniş takımları üzerine iniş yaptığını, bunun sonucunda uçağın hasar gördüğünü hatırlattı.

Bu uçaktaki arızanın henüz giderilmediğini kaydeden Prof. Dr. Sürmeli, "Yeni eğitim uçağı almak için de çalışmaları sürdürüyoruz. Eğitim uçağının olmaması yüzünden Pilotaj Bölümü son sınıftaki 7 öğrenci, mezun olamadı. Çünkü, mezun olacak öğrencilerimizin 180 saatlik uçuşlarının 10 saatini çift motorlu eğitim uçağıyla yapmaları gerekiyor. Bu uçuşları gerçekleştirmeyen öğrencilerimiz mezun olamıyor. Eğitim uçağımız hasar gördüğü ve yeni uçak alamadığımız için 7 öğrencimiz mezun olmayı bekliyor. Yeni uçak alındığında bu öğrencilerimiz uçuşlarını tamamlayıp mezun olacak. Eğitim uçağımız hasar görmeden önce yeni bir uçak almaya karar vermiştik. Yaklaşık bir yıldır ihale açıyoruz. Teknik şartlar yerine gelmediği için uçak alamamıştık. Son olarak 30 Eylül 2009 tarihinde ihale yaptık. Herhangi bir sıkıntı çıkmazsa, bir ay içinde yeni eğitim uçağını alırız" dedi.