Tüpgaz dehşeti

Fethiye'de, bir evde meydana gelen patlama mahalleliyi korkuttu. İtfaiye ekipleri yaptıkları araştırmada, patlamanın gaz sıkışması ve sıkışan gazın alev alması sonucu meydana geldiğini belirledi.

Bugün öğle saatlerinde Tuzla Mahallesi'nde bir apartmanın ikinci katında bulunan İzzet Ataçocuğu'na ait evin mutfağında patlama meydana geldi. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken evin mutfağında hasar oluştu.

Mutfaktaki eşyaların yanı sıra fayanslar ve mutfak dolaplarını yerinden söken patlama camları da kırdı. Patlama sonrası inceleme yapan itfaiye ekipleri patlamanın nedeninin gaz sıkışması ve açılan bir elektrik düğmesiyle bu gazın ateşlenmesi olduğunu söyledi. Olay sonrası bölgeye gelen gazeteciler ev sahibinin 'tanınmış aileyiz çekmeyin' uyarısıyla karşılaştı. Ailenin ricası nedeniyle evin içerisinde çekim yapılmadı.

İTFAİYE MÜDÜRÜ UYARDI

Fethiye İtfaiye Müdürü Sait Avcı ise Konya'da yurtta meydana gelen gaz patlamasını hatırlatarak vatandaşları bu konuda uyardı. Evde meydana gelebilecek bu tür gaz kaçaklarının erken fark edilerek evin havalandırılması gerektiğini söyleyen Sait Avcı, şöyle konuştu: "Bu tür gaz kaçağının hissedilmesi durumunda ev havalandırılmalı ve elektrik anahtarları da dahil her türlü metal hareketli nesnelerden uzak durulmalı. Bu tür gaz birikmesi durumlarında küçük bir kıvılcım her yeri yıkar. Bu olayda yangın çıkmaması büyük bir şans."