Din, toplumsal problemleri çözmeli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4. Din Şurası'nda yaptığı konuşmada, 'Dinin istismarı ne kadar yanlışsa dinin toplumsal problemleri çözmede oynayacağı rolü görmezden gelmek de o denli yanlıştır' dedi.

Erdoğan, "İslam Dini kendisine biçilen kaftanlardan özellikle kendi mensuplarının yaptıklarından azade olduğunu biliyoruz. Olgular dünyası ile değerler dünyası her zaman örtüşmez. Bazen pratik durum ve gerçekler zihnimizde olandan ilerdedir. Bu durumda kendimizi gözden geçirmemiz ve geliştirmemiz gerekir.

İslam düşüncesi ile İslam dünyasının fiili durumu bu açıdan değerlendirilebilir. Türkiye olarak kasıtlı bir şekilde sürdürülen medeniyetler tezine karşı son derece başarılı bir şekilde medeniyetler tezini ortaya attık ve ispanya ile bu girişimi güçlendiriyoruz. Şu anda 100'den fazla ülke bu ittifaka katkı veriyor. Yüzyılımızın bu en önemli girişimine bilim insanlarının, sanatçıların katkıda bulunması için İspanya ile çalışmalarımız oldu. Bu girişimin daha geniş bir katılım ve daha yoğun bir akademi ile desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Bugün artık her alanda olduğu gibi dini ilimler alanında da eski bildiklerimizi gözden geçirme, güncelleme ve bugünün taleplerine çözümler üretme zamanıdır."