Ceylan'ın ölümünde son gelişme

Can güvenliğim yok diyerek olay yerine gitmeyen ve deliller karartıldıktan sonra olaya el atan savcı Ceylan Önkol'un ölüm sebebini açıkladı...

Ceylan'ın ölümünde son gelişme
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili Eyyüp Mutlu, Lice'de patlama sonucu öldüğü iddia edilen Ceylan Önkol ile ilgili olarak, bilirkişi raporu doğrultusunda, Ceylan Önkol'un “Daha önce araziye atılmış ancak patlamadan kalmış 40 mm'lik bomba atar mühimmatına elindeki tahra ile vurarak patlaması neticesinde hayatını kaybettiği kanaatine varıldığını” açıkladı.

KRİMİNAL RAPOR: HAVAN TOPU DEĞİL

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 28 Eylül'de meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 14 yaşındaki Ceylan Önkol'un ölümüyle ilgili hazırlanan kriminal raporda ''Ceylan'ın ölüm nedeni havan topu değil'' denildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Şenlik Köyü'ne bağlı Paşaçiya mezrasında 28 Eylül'de meydana gelen patlamada yaşamını yitiren 14 yaşındaki Ceylan Önkol'un ölümüyle ilgili Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü kriminal laboratuvarında hazırlanan rapora göre, Ceylan'ın ölümüne havan topunun neden olmadığının kesinleştiği ve atış yapıldığına dair bir bulguya ulaşılmadığı belirtildi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?


Lice ilçesine bağlı Paşaçiya mezrasında oturan 14 yaşındaki Ceylan Önkol, 28 Eylül'de hayvan otlatırken gerçekleşen bir patlamada yaşamını yitirmişti. Lice Cumhuriyet savcısı olayın teröre müzahir bölgede olması nedeniyle güvenlik gerekçesiyle olay yerine gitmemiş ve köylülerden cesedi alıp en yakındaki Abalı Jandarma Karakolu'na getirmelerini istemişti. 6 saat sonra karakola getirilen ceset üzerinde yapılan otopside, Önkol'un el, ayak ve kollarında parçalanma olmadığı sadece göğüs kısmında parçalanma meydana geldiği belirtilmişti.

Olayın kamuoyana yansıması ve gelen tepkiler üzerine Lice Cumhuriyet Savcısı Helikopter ile olayın olduğu yere gitmiş, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden gelen 2 bomba uzmanının yardımı ile bir kez daha keşif yapmıştı. Bulunan şarapnel parçaları bomba uzmanlarına incelenmek üzere teslim edilmişti ve dosya ile ilgili gizlilik kararı alınmıştı.