ABD'de İslama yöneliş hızla artıyor

ABD'de Müslüman olanların sayısı artış gösteriyor.

ABD'de İslama yöneliş hızla artıyor
Sadece Illinois Eyalet hapishanesi'nde 3 bin Müslüman’ın bulunduğu, hapishane yetkilileri tarafından açıklandı.

Amerikan toplumunun İslam’a olan ilgisi ve yaptıkları araştırmalar sonucunda İslam’ı seçtikleri bilinirken, Amerika’nın azılı ve sosyal yaşantıdan soyutlanmış insanları da İslam’ı seçerek, topluma uyum sağlayan fertler haline geliyorlar. Sadece Amerika’da değil, bütün Avrupa cezaevlerinde İslam’ı seçenlerin sayısının hızla arttığı ifade ediliyor.

AVRUPA VE AMERİKA’DAKİ MAHKÛMLAR MÜSLÜMAN OLUYOR

The Stat Journal Register gazetesi yaptığı haberde, Avrupa’daki birçok ülke cezaevlerinde Müslüman olanların ciddi rakamlara ulaştığına dikkat çekerek, mahkûmları konu edinen araştırmasında, bugün Amerika’da da İslam’ı seçen suçluların büyük rakamlarla ifade edildiğini bildirdi.

MÜSLÜMAN OLANLARIN SAYISI FAZLA


Illinois Eyalet Cezaevi idaresi adına konuşan Janiuari Smith, “Eyalet hapishanesinde kayıtlı olanları incelediğimizde Müslüman sayısının çok fazla olduğunu gördük. Başka dinlere mensup fazla kişi olmazken, Müslüman sayısı da gittikçe artıyor” açıklamasında bulundu.

HAPİSHANE İÇERİSİNDE İSLAM’LA TANIŞIYORLAR


Resmi rakamlara göre, Müslümanların normal sayılarının gün geçtikçe arttığını gözlemlediklerini ifade eden cezaevi sorumlusu Smith, bu durumu, hapishane içerisinde İslam ile tanışan insanların İslam dinine girmeleri olarak açıkladı.

CEZAEVİ İDARESİ YARDIMCI OLUYOR


Gazete, verdiği bilgide, Illinois Eyalet Cezaevi idaresinin içeri girdikten sonra Müslüman olanların sayısını gizlemeyerek, “Ne zaman bir kişinin gerçekten dinini değiştirmek istediğine inanırsak o kişiyi, girmek istediği dinin mensuplarıyla aynı yerde tutuyoruz” ifadelerine yer verdiklerini bildirdi.

MÜSLÜMAN MAHKÛMLARDAN BİLGİ ALIYORLAR

Cezaevi idaresi “Yeni bir dine girmek isteyenler, idaremize verdikleri bilgi sonrasında, o dini bilen kişilerle birlikte tutularak, dini bilgisi olan mahkûmlarla dini konular üzerine münakaşa ediyorlar. Bu yolla da seçmek istediği din hakkında bilgi sahibi oluyorlar.
Bu şekilde, cezaevine girenlerin büyük çoğunluğu Müslüman olanlarla girdikleri diyaloglar sonrasında İslam’ı seçmekteler” açıklamasında bulundu.

HIRİSTİYANLAR İSLAM’I SEÇİYOR

Amerika ve Avrupa’daki cezaevlerini gezerek mahkûmlarla dini diyaloglara geçen davetçi İmam Abdulhak, yeni Müslüman olan mahkûmların tutuklandıktan sonra İslam’ı seçtiklerine dikkat çekerek, “Birçok hapishanede cezaevi yönetimleri dini çalışmalara izin vermese de, mahkûmların büyük çoğunluğu içeri girdikten sonra Müslüman mahkûmlarla yaptıkları dini tartışmalar çerçevesinde İslam’ı seçiyorlar.

Yeni bir din arayanların büyük çoğunluğu ise daha öncesinde Hıristiyan olanlardan oluşuyor” ifadelerini dile getirdi.

FRANSA, İNGİLTERE VE AVUSTRALYA’DA DA DURUM AYNI

İmam Abdulhak, kendilerine ulaşan bilgilere dayanarak, Müslümanlar, Amerikan nüfusunun yüzde 2,5’luk kısmını oluşturmasına rağmen, Amerika Federal hapishanesinde bulunan mahkûmların yüzde 6’sının Müslüman olduğunu belirtti.

Abdulhak ayrıca, Fransız istihbaratının yaptığı açıklamayı göz önüne aldıklarında Fransız hapishanelerinde İslam’a girenlerin sayısının oldukça fazla olduğunu, İngiltere ve Avustralya’da da durumun aynı olduğunu sözlerine ekledi.