Viranşehir'de linç girişimi

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir kız çocuğunun kaçırıldığı iddiası üzerine olayı duyan vatandaşlar emniyet müdürlüğünün önüne giderek yakalanan şahsı linç etmek istedi.

Şahsın aracı emniyet dışına çıkarılarak kalabalık bir grup tarafından parçalandı. Polis havaya uyarı ateşi açmak zorunda kaldı.

Edinilen bilgiye göre, olay Evren Paşa Mahallesi Martı Sokak’ta bulunan fırına ekmek almaya giden D.K.’ya yaklaşan kamyonet içerisindeki iki kişi küçük kız çocuğunun yanına yaklaşarak kendisine para vereceklerini söyledi. D.K. parayı almak isterken araçta bulunan iki kişi kız çocuğunu zorla araca bindirdi. Çocuğun bağırması sonucu Kamyonet olay yerinden kaçarken araçta bulunan iki kişi daha sonra polise teslim edildi. Olayın ilçede duyulması üzerine bir grup vatandaş polis merkezine doğru yürüyerek iki şahsı linç etmek istedi. Linç girişiminde başarılı olamayan kalabalık, bu kez bahçede bulunan kamyoneti dışarı çekerek çıkardı. Daha sonra sinirli grup aracı parçalamaya başladı. Yetersiz kalan polis kalabalık grubu dağıtmak için havaya uyarı ateşi açtı.