Şener, AK Parti'ye yüklendi

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Samsun'daki Parti mitinginde yaptığı konuşmasında AK Partiye yüklendi ve “ülkenin neyi var neyi yok her şeyini, tüm stratejik tesisleri ve bankalarını yabancılara sattılar bunları görüp nasıl görevimi sürdürebilirim ki istifa ettim” dedi.

AKP hükümetinde Başbakan Yardımcısı iken bir dönem Özelleştirme İdaresi kendisine bağlı olan Şener, özelleştirme sürecinde olan Erdemir'e kardeşini yönetim kurulu üyesi yapması eleştirilere yol açmıştı..

ŞENER: TÜRKİYE’Yİ BİTİRDİLER

Başına kasketi takan Şener, şöyle konuştu: “Sizler koltuk nedir bilir misiniz? Siyasette koltuğa ’post’ denir. Mevcut iktidar, özelleştirme adında bu ülkenin 70 yıllık mülklerini haraç mezat satarken, ülke ekonomisi dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen bir hızla yabancılaştırılırken bu ülkenin neyi var neyi yok yabancılara satılırken nasıl oturacaktım o postta? Avrupa’sı, Amerika’sı, Rusya’sı, Çin’i, stratejik tesislerini, limanlarını, bankalarını yabancılara vermiyor. Bu iktidarın elinde şu ülkenin haline bir bakın. Biz oturduğumuz posttan ayağa kalktık. Mevcut iktidar siyaseti rant aracı haline getirdi. Şeffaflık yok, ihale rantları, imar rantları Türkiye’yi bitirdi.”