Mhp'li Ekinci'den Arınç'a hakaret

Hükümetin Kürt Açılımı'na en sert tepkiyi veren MHP'den bu kez hakarete varan açıklama geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, içinde küfrün de olduğu hakaretlerde bulundu:

Bülent Arınç İçin: Ağız ishali olmuş ’başbakan yardımcısı’ denen adam çıkıyor, ’Bizden önce 18 Başbakan geldi, problemleri süpürdüler’ dedi. Senin kökünü biliyoruz. Allah seni gökten zembille bu ülkenin başına indirmedi.

* DTP İçin: Bu açılım falan değil, resmen ’ihanet projesidir. O DTP’nin k....leri, o Öcalan’ın k......leri bugün Anayasa’nın ilk 3 maddesinin değiştirilmesini teklif ediyorlar. Bir yol açarsanız, kurduğunuz barajdan bir delik olursa, o baraj patlar.


Muş’ta bulunan DTP Muş Milletvekilleri Sırrı Sakık, açılımla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sakık, şöyle dedi: “Atılan her adımı destekliyoruz. Evet demokratik zeminde bizimle oturup konuşabilirsiniz. PKK’yı kim dağa çıkardı? PKK’yı siz dağa çıkardınız. PKK keyfinden değil sizin inkar politikalarınızın sonucu gitti. Şimdi de dönüp diyorsunuz ki, biz Kürtlere haksızlık ettik. O zaman gidip konuşacak, anlaşacaksınız. Vallahi onlarla barışacaksınız. Onlarla barışmadan, barış olmaz. Barış da böyle sağlanır.”