İzmir'de liseli kız cinayeti

Liseli kızı 21 yerinden vahşice bıçakladılar...

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, lise öğrencisi 14 yaşındaki Buse Han, evinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce 21 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Yakınlarınca kanlar içinde bulunan küçük kızın, ne amaçla kim tarafından vahşice öldürüldüğünün belirlenmesi için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Olay, bugün, saat 15.30 sıralarında Şirintepe Mahallesi 8130/3 Sokak 10 numaradaki evde oldu. Naime Tömek Ticaret Meslek Lisesi 1'nci sınıf öğrencisi Buse Han'ın, işlettikleri markete gelmemesinden şüphelenen ağabeyi 17 yaşındaki Ozan Han, evlerine gitti.

ABİSİ YATAK ODASINDA BULDU

Ozan Han, iddiaya göre, evin yatak odasında, şort tişörtlü olan kardeşi Buse Han'ı kanlar içinde bulunca yakınlarına haber verdi. Hemen Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırılan küçük kızın, vücudunun, özellikle göğüs ve kalçasının 21 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi. İhbar üzerine harekete geçen polis, Han ailesinin evinde incelemelerde bulundu, parmak izi çalışması yaptı.

Araştırmada, evin kapısının zorlanmadığı, elle de açmanın mümkün olduğu, herhangi birşeyin de alınmadığı saptandı. Cinayeti aydınlatmak için geniş çaplı soruşturma başlatılırken, Buse Han'ın ağabeyi Ozan Han, babası Tunay Han ve bazı yakınları, ifadelerine başvurulmak üzere Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. Buse Han'ın ağabeyi Ozan Han'ın, dört gündür dayısında kaldığı öğrenildi.

YAŞAMI MERCEK ALTINA ALINDI

Ölüm haberiyle birlikte Buse Han'ın ailesi, sinir krizleri geçirdi, Bağlama kursuna da gittiği öğrenilen küçük kızın, okul ve aile yaşamı mercek altına alınırken, tamire verdiği cep telefonu ve MSN başta olmak üzere internet yazışmalarının da inceleneceği bildirildi. Nöbetçi savcının incelemesinin ardından Buse Han'ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.