Emzirdi ve suya attı

Ardına “elveda hayat” başlıklı bir mektup bırakan Dilek Özer(24) iki çocuğuyla birlikte ölüme atladı.

Edinilen bilgiye göre, bir süre önce eşi Metin Özer (41) ile birlikte Diyarbakır'dan Eskişehir'e göç eden Dilek Özer (24), önceki akşam ardında “Elveda Hayat” adlı bir mektup bıraktıktan sonra kızları Ayşen (5) ve 6 aylık Nisan'ı yanına alarak evden ayrıldı. İki çocuğu ile birlikte evden çıkan genç anne, Kurtuluş Mahallesi Tabakhane Köprüsü civarında önce kızları Ayşen'i ve Nisan'ı Porsuk Çayı'na attı, ardından kendisi de suya atladı.

BÜYÜK KIZI: ÖLMEK İSTEMİYORUM 

Görgü, tanıklarının ifadelerine göre, Dilek Özer, önce bir süre emzirdiği bebek arabasındaki 6 aylık kızı Nisan'ı, daha sonra “Ne olur beni atma, ölmek istemiyorum” diye ağlayan ana sınıfı öğrencisi 5 yaşındaki kızı Ayşen'i Porsuk Çayı'na attıktan sonra kendisi de suya atladı.

Olayı gören vatandaşlar, polise arayarak durumu iletti. İhbar üzerine olay yerine polis, 112 sağlık, sivil savunma ve su altı arama kurtarma ekipleri, önce 6 aylık Nisan'ın ardından 5 yaşındaki Ayşen'ın cesedini çıkardı. Bir süre sonra da anne Dilek'in cesedi bulunarak sudan çıkarıldı. Minik Nisan'ın bebek arabası da su kıyısında bulundu. Dilek Özer ve çocuklarının yanında bir kişinin daha olduğu iddiası üzerine dalgıçlar arama çalışması yaptı. Ancak herhangi bir cesede ulaşılamadı.

İKİNCİ DOĞUM DEĞİŞTİRDİ

Polis ekipleri, ikinci kızını dünyaya getirdikten sonra sinirli bir kişiliğe büründüğü öne sürülen Dilek Özer'in çocuklarıyla birlikte intihar etmesinin sebebini araştırıyor. Dilek Özer'in bir yakını 5 yaşındaki Ayşen Özer'in bu yıl ilköğretim okulu ana sınıfına başladığını belirterek, “Dilek, ikinci çocuğu Nisan'ı geçen Nisan ayında dünyaya getirmişti. Nisan dünyaya geldikten sonra Dilek'in davranışları değişti. Çok sinirli ve agresif oldu” dedi.

SON SÖZÜ ELVEDA HAYAT OLDU

Genç kadının intihar etmeden önce şiir gibi bir veda mektubu yazdığı ortaya çıktı. Dilek Özer, “Elveda hayat” adlı mektubunda, şu satırlara yer verdi: “Bir gün kalabalık gelecekler benim cenazeme. Beni ağıtlarla uğurlayacaklar, bir garip yolcu gibi. Elbisem beyaz olacak çünkü ben ölü olacağım. Gönlümce bir gün yaşayamadım. Sarmış etrafımı çıkmaz sokaklar. Gönlümce bir gün yaşamadım felekle bir gün olsun barışmadım. Sarmış etrafımı çıkmaz sokak. Kendime göre bir yol bulamadım. Tanrım benim ne günahım var? Şu yalan dünyada yaşayamadım, gençliğimi yaşayamadım, yaşayamadım.”

Eskişehir'de cinnet getiren Dilek Özer, 6 aylık Nisan ve 5 yaşındaki Ayşen Özer'i Porsuk Çayı'na attı, ardından da kendisi atladı. Görgü tanıkları, Dilek Özer'in minik Nisan'ı emzirdikten sonra Porsuk'un soğuk sularına bıraktığını, büyük kızının çığlıklarını ise dinlemediğini söyledi.