Edremit'i alevler sardı

Edremit'in Zeytinli Beldesi Dalyan mevkiinde akşam saatlerinde başlayan sazlık yangını evlere kadar geldi. Alevlerin arasında kalan site sakinleri kendilerini sokağa attı.

Edinilen bilgilere göre, saat 18:30 sularında Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli Beldesi Dalyan mevkiinde çıkan sazlık yangını kısa sürede büyüdü. Alevleri gören vatandaşlar itfaiye haber verdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi geldi. Söndürme çalışmalarına başlayan itfaiye ekipleri alevlerle başa çıkamayınca iş makinelerine haber verildi.

Yangın yerine gelen iş makineleri yangının evlere kadar gelmesini önlemeye çalıştı. Ancak rüzgâr farklı yönlerden esince alevler farklı yerlerden metrelerce yükselmeye başladı. 5. kez yanan sazlık yangının çıkış sebebini bazı vatandaşlar, çobanlar tarafından yakıldığı iddia ederken, kimileri de inşaatta çalışan işlerin attıkları sigara izmaritten çıktığını öne sürdü.

Dalyan mahallesindeki Başak sitelerinin bulunduğu mevkideki sazlıklardaki yangının büyümesi sebebiyle evlerdeki vatandaşlar korkudan kendilerini sokaklara attı. Yangını şaşkın gözlerle izleyen bazı vatandaşlar olayı cep telefonlarına ve fotoğraf makinelerine kayıt etti. Kimileri ise komşularına cep telefonlarıyla yangın hakkında bilgi verdi. Polis yaptığı anonsla yoldan geçen araçları uyardı.

Yangın yerine Edremit Kaymakamı Şefik Aydın'ın izinde olması nedeniyle vekâletten bakan Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz ile İlçe jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Dedebağı, Edremit İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Zeytinli Belediye Başkan Vekili Ahmet Çelik olay yerine gelerek yangını yakından takip etti. Kaymakam Uslanmaz, yangında mal ve can kaybının olmadığını ekiplerin canla başla çalıştığını söyledi. Başkan Vekili Ahmet Çelik ise,"Beşinci sazlık yangınımız. Saat 18:30 sularında başladı. Çevre ilçe ve beldelerden gelen itfaiye ekipleriyle birlikte canla başla yangına müdahale ediyoruz. İş makineleri devrede bundan sonrada bu tür yangınların bir daha yaşanmaması için sazlık bölgesinde yollar yaparak olası yangınları önüne geçmeye çalışacağız" dedi.

Her hangi bir zehirlenme veya başka vakaların yaşanmaması için olay yerine iki ambulans çağrılırken bazı vatandaşlar ise bu tür yangınların bir daha yaşanmaması için yetkilerin bir an önce çözüm üretmelerini istedi. Çevre sakinleri, kışın yağmur sularından ve yazın ise sinek ve yangınlardan bıktıklarını söylediler.

4 saat süren yangın güçlükle söndürülürken, soğutma çalışmaları gece boyunca devam etti.