Bir şartla evlenebilirsiniz...

Kayseri'de, talasemi hastası iki genç, doktor izni ile 'çocuk yapmamak' koşuluyla evlendi.

Talasemi hastası olan Bahar Başdemir (18) ve Serhan Toptepe (21), düzenlenen nikah ve düğün töreniyle evlendi.  Şahitliklerini Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ve Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Yalçın'ın yaptığı çiftin nikahını, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç kıydı.

Serhan Toptepe, AA muhabirine, talasemi hastaları için 2000 yılında Antalya'da düzenlenen bir etkinlikte tanıştığı Bahar ile 4 yıl önce nişanlandıklarını, hayatlarını birleştirdikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Bahar Başdemir (Toptepe) de evlenme kararını ailesinin onayladığını, ancak bazı çevrelerin buna karşı çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

''Birbirimizi uzun süredir seviyorduk. Ailelerimiz sevenleri ayırmama adına bu evliliği onayladı. Ancak çevremizdeki bazı kişiler, hastalıkla mücadele ederken evlenip, çocuğumuzun da aynı hastalığı taşıyacak olmasından endişelenerek, tepki gösterdiler. Biz öncelikle doktorlarımızdan izin aldık. Ama biz bu durumu göz önünde bulundurarak, yuvadan bir çocuğu evlat edinmeyi düşünüyoruz. Talasemili olup da evlenecek çiftler bunu göz ardı etmemeli. Yaşadığımız acıları başka birinin de yaşamasını istemeyiz.''

Talasemi ve Lösemililer Derneği Başkanı ve Talasemi Federasyonu kurucu üyesi de olan Bahar Toptepe'nin babası Faruk Başdemir ise talaseminin Türkiye'de ve dünya genelinde insanlara duyurulmasını, gerekli önlemlerin alınması yönünde kamuoyu oluşturulmasını sağlamak amacıyla dernek faaliyetlerinde bulunduğunu söyledi.

Kızının hastalığı ile 18 yıldır mücadele verdiklerini ve evlendiğini görmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Başdemir, şöyle konuştu:

''Talasemili iki taşıyıcının evlenmesi aşamasında hiçbir engel yok. Tek engel çocuk yapmaları. Çünkü doğacak her çocuk, talasemili olacaktır. İki gencimizin bu birlikteliğinin örnek olmasını diliyorum.''