3 hektarlık alan kül oldu

Antalya'nın Akseki ilçesi Gölcük mevkiinde öğle saatlerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangında 3 hektarlık alanın zarar gördüğü belirtildi.

3 hektarlık alan kül oldu
Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Basın Sözcüsü ve orman mühendisi Aydoğan Türedi, Akseki ile Manavgat ilçesi sınır alanı Gölcük mevkiinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını bildirdi.

Bölgenin sarp ve kayalık olmasından ötürü yangın söndürme çalışmasını 2 helikopterle yaptıklarını belirten Aydoğan Türedi, bölgede tehlike arz edecek bir durumun olmadığını söyledi. Yangına Antalya, Manavgat, Akseki, Gündoğmuş ve İbradı'dan gelen ekiplerin müdahale etmek için bölgeye gittiğini belirten Türedi, yangının meydana geldiği alanın sarp ve dik olmasından ötürü söndürme çalışmalarını 2 helikopterden su atarak yaptıklarını kaydetti.

Türedi, "Akseki Gölcük ile Manavgat Sırtköy arasında sarp bölgede çıkan yangın söndürüldü. Tehlike arz edecek bir durum yok. Yangın bölgesi sarp ve dik kayalık olduğu için söndürmeyi mecburen havadan yapıyoruz. Yaşlanan ağaçların devrilmesiyle birlikte ateş değince yanma içten içe oluyor. Bazen kurumuş ağacın kütüğüne su sıkıyorsunuz ama; yine de içten içe yanma devam ediyor. İçten içe yanma olmaması için helikopterle havadan bol bol su atıyoruz. Yanan alan atıl bir ormanlık alan" diye konuştu.