2011'de krizden çıkıyoruz

İpek Medya Grubu'nun ikincisini Gaziantep'te gerçekleştirdiği Anadolu Buluşmaları, yerel ve ulusal basında geniş yer buldu.

Haberlerde, Gaziantep’in krizi nasıl teğet geçtiğine ilişkin tespitlere yer verilirken, krizin Türkiye’de ne zaman biteceğine ilişkin açıklamalar da başlıklara taşındı. Zaman gazetesi haberi, “Anadolu Buluşmaları Gaziantep’te yapıldı” başlığıyla verirken, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu’nun kriz dönemlerinde yapılan yatırımların daha akılcı olduğuna ilişkin demecine dikkat çekti.

TÜRK’ÜN GÖZÜ KARADIR

Habere göre Konukoğlu, “Türkiye çok genç ve dinamik bir ülke. Dünyanın neresine giderseniz gidin, bir Türk girişimciyle karşılaşabilirsiniz. Çünkü Türk’ün gözü karadır” dedi. “İhracatın reçetesi Gaziantep’te yazıldı” başlığını atan Gaziantep Güncel gazetesi, Konukoğlu’nun ekonomik krizin yüzde 50’sinin 2010 yılında tüketileceğine ilişkin sözlerine yer verdi. Gündem gazetesi “AB bizi isteyecek” ve “Krizin biteceği tarihi açıkladı” başlıklı iki ayrı haberle, bu önemli buluşmayı okurlarına duyurdu.

2011’DE KRİZİ TÜKETECEĞİZ

Haber basında ilgi çekici başlıklarla yer aldı. Yenigap gazetesi, “2011’de krizi tüketeceğiz” , Hakimiyet gazetesi “Anadolu Buluşması’na Konukoğlu damgası”, Gaziantep 24 gazetesi “Krizi atlatmada tecrübeliyiz”, Telgraf gazetesi “Başarının ardında ortak akıl var”, Gaziantep Doğuş gazetesi “2011’de bu kriz biter”, Bugün Güneydoğu gazetesi “Gaziantep Ortadoğu ile krizi teğet geçti” başlıklarını attı.

GSO Başkanı Nejat Koçer’in her krizin bir fırsat ya da fırsata dönüşecek bir gelişim olduğuna ilişkin sözlerine dikkat çekilirken, Koçer “Aslında bu sizin yine şehir olarak, firma ve sektör olarak gücünüzün nerede olduğuna bakıyor” mesajını verdi. Koçer toplantılar sırasında ortak aklın da tarifini yaptı ve “Şehirdeki tüm kurum ve kuruluşlar, her zaman beraberdik ve bundan sonra da gelecek adına beraber olmaya devam edeceğiz” çağrısını yaptı. KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan da konuşmasında krizden sonra Türkiye’nin liderliğe oynayacağını savundu