Başbakan'a ağır hakaret

MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, Başbakan'a hakaret içeren ifadeler kullanarak, 'Sayın başbakan diyor ki, 'Ben doğu ve güneydoğu bölgesinden oy aldım. Bu da sorunu çözmem için sorumluluk yüklüyor' diyor. Bir başbakanın, belki bir tazminat davasına sebep ama burada dangalakça bir sözü söyleyebiliyor' dedi.

Başbakan'a ağır hakaret
Bölükbaşı, MHP Adana İl Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen 'Çözülen Ülke Türkiye' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın 'Dertleşme Toplantısı' olarak görülmesi gerektiğini belirten Bölükbaşı, 'Kürt Açılımı'na ilişkin açıklamalarda bulunurken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında da şunları söyledi; "Sayın başbakan diyor ki, 'Ben doğu ve güneydoğu bölgesinden oy aldım. Orada bir ben varım, bir DTP var, bir de güvenlik güçleri var' diyor. 'MHP nerede?' diyor. 'Ben oy aldım. Bu da sorunu çözmem için sorumluluk yüklüyor' diyor. Bir başbakanın, çok özür dilerim basın mensupları da burada belki bir tazminat davasına sebep ama burada dangalakça bir sözü söyleyebilmesi" diye konuştu.

Bölükbaşı, Türkiye'de farklı etnik kökenlerde olanların Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda gönüllü olarak Türk milli kimliğinde birleştiğini ve Türk milletine birlikte vücut verdiklerini ifade ederek şöyle devam etti; "Cumhuriyeti birlikte kurmuşlardır. Bu, milli bilinç ve ruhtur. Şimdi bir başbakan çıkıyor, 'Doğu ve Güneydoğu'da Kürt kökenli vatandaşlarım bana oy verdi, size oy vermedi' diyor. Diyarbakır'da AK Parti'nin önündeyiz. Bu insanlar size, 'bölünme modelleri arayışına gir' diye mi verdi? 'Senden talebim Türkiye'yi bölmendir' diye mi verdi? Kürt kökenli vatandaşlarımızın oylarını kendisine verilmiş bölünme vuslatı olarak gören başbakan şunu yapmaktadır; Bugün Türkiye'de bütün Kürt kökenli vatandaşlarımızın bölücülük heveslerinin peşinde koşan ve sözcülüğünü PKK'nın yaptığı bir grup olarak göstermektedir. Şimdi bu Kürt kökenli vatandaşlarımıza yapılmış en büyük hakarettir. Böyle bir başbakan Türkiye'de dünyada da görülmemiştir. Afrika'daki kabileleri bilmiyorum, eşine benzerine rastlamak mümkün değildir.

Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne karşı anayasa suçu işlenmeye tam teşebbüs halinde olunduğunu savunan Bölükbaşı, "Bu tam teşebbüs halinin bütün maddi ve manevi unsurlarıyla teşekkül haline dönüşmesi için bu adımı atması gerekir" şeklinde konuştu. Bölükbaşı, daha sonra açıklamalarına şöyle sürdürdü:
"Niyet ortadadır. Niyet 1991'den beri değişmemiştir. Bu niyet, PKK'nın talebiyle yüzde doksan örtüşen bir niyettir. Birşey unutulmasın, bu adam 1991'deki il başkanı iken böyle düşünüyordu. başbakanken de böyle düşünüyor. Hazırladığı ve hazırlattığı rapor ve anayasa taslakları ortada. 7 yıldır Türk halkının karşısında söyledikleri ortada. Bu anayasa suçudur. Tam teşebbüs hali bir durumdur.

Konferansa MHP Adana milletvekilleri Recai Doğan, Yılmaz Tankut, Muharrem Varlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, sendika temsilcileri ve partililer katıldı.