İş arka kapıda bitmiş

Çankaya Belediyesi'ne yapılan 'yamyam' operasyonunun detayları ortaya çıkmaya başladı.

İş arka kapıda bitmiş
Promosyon yolsuzluğu nedeniyle gözaltına alınan Banka Müdürü İrfan Aydın ifadesinde, “Promosyon parasını belediye yetkililerine teslim ederken kamera olmayan arka kapıdan girmemiz söyleniyordu” dedi.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin önceki gün yaptığı ’yamyam’operasyonunda gözaltına alınan 15 kişiden 7’si, emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Çankaya Belediye eski Başkan Yardımcısı İsa Varlı, dönemin Hesap İşleri Müdürü Nusret Özgür, Banka Müdürü İrfan Aydın ile firma yöneticileri S.Z, A.D, E.D, S.Y. ve F. Ç. ise dün sabah Ankara Adalet Sarayı’na götürülerek, adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi.

MÜDÜR TUTUKLANDI

Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan tarafından sorgulanan zanlılardan 7’si serbest bırakılırken, Çankaya Belediyesi eski Hesap İşleri Müdürü Nusret Özgür “zimmet” suçundan tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkartılan Özgür tutuklandı. Şüpheliler arasında yer alan kamu sermayeli bir bankanın Kızılay Şube Müdürü İrfan Aydın’ın ifadesinde olayı detaylarıyla anlattığı öğrenildi. Belediyeye verilmesi için anlaşmaya varılan 1.6 milyon TL’den KDV’si çıktıktan sonra kalan 1.3 milyon TL’yi şifreli bir çantaya koyduktan sonra, şoförü M.U, bankanın müdür yardımcısı Ş.E. ve güvenlik görevlisi ile birlikte Çankaya Belediyesi’ne gittiklerini söyleyen Aydın, şunları anlattı: “Belediye görevlileri parayı teslim edeceğimiz gün her zaman giriş yaptığımız kapıdan değil de arka kapıdan bizi belediye binasına aldılar. Arka kapıda kamera olmadığı için bizi aldıklarını sonradan öğrendik.”

Edinilen bilgilere göre Özgür’ün makam odasına çıktıklarını anlatan banka müdürü İrfan Aydın, çantayı makam odasında teslim ettiklerini söyledi. Aydın, promosyon miktarının fazla olmasından dolayı bunu gider göstermek istediklerini, bu nedenle de 8 firmadan fatura aldıklarını, bu firmalara da faturaların KDV tutarı karşılığında 180 bin TL verdiklerini de iddia etti.

Tutuklanan Nusret Özgür’ün ise İrfan Aydın’ın ifadesini kabul etmeyerek, iftiraya uğradığını söyledi. Özgür, “Böyle bir para bana teslim edilmedi” dedi. Promosyon parasının teslim tutanağında Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Varlı’nın imzası olduğu, ancak Varlı’nın “O dönemde ben emekliydim. O imza da bana ait değil” diyerek suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

ERYILMAZ İFADEYE ÇAĞRILDI

Çankaya Belediyesi’ndeki yolsuzluğu ortaya çıkaran müfettişlerin soruşturma kapsamında dönemin Belediye Başkan Muzaffer Eryılmaz’ın da ifadeye çağırdığı ortaya çıktı. Eryılmaz’ın ifadesinde, “Promosyondan haberim yok” dediği raporda yer alırken, savcılığın Eryılmaz’ın da ilerleyen süreçte bilgisine başvurabileceği belirtildi.