Hüseyin Üzmez affetti

Cinsel istismar iddiasıyla yargılandığı davada 13 yıl hapis cezasına çarptırılan yazar Hüseyin Üzmez'e adliye önünde şemsiye ile saldıran Suna Acar, Pınar K. (31) ve Nergiz Ş. (18) beraat etti.

Bursa Adliyesi'nde görülen duruşmaya katılan Hüseyin Üzmez, her iki genç kızı affettiğini ve davacı olmadığını söyledi. Mahkemede heyeti Üzmez'in bu ifadesini dikkat alarak genç kızların beraatine hükmetti.

Bu arada duruşma öncesinde adliye önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, açtıkları pankart ve attıkları sloganlarla yargılanan arkadaşlarına destek verdi.

Halk Evci Kadınları adına açıklama yapan Suna Acar, Pınar K. (31) ve Nergiz Ş.'nin (18) saldırı ve hakaret suçlarında yargılandığını hatırlatarak, "Üzmez 13 yıl ceza alırken, arkadaşlarımız için 15 yıl hapis isteniyor. Onlara destek vermeye geldik. Bu durumu protesto etmek için buradayız. Onların beraat etmesini istiyoruz. Onlar tacize ve tecavüze dur demek istemişlerdir." dedi.

Gösteriye katılan kadınlar ise Hüseyin Üzmez karşıtı olmadıklarını, amaçlarının tacize ve tecavüze uğrayan kadınlara sahip çıkıp, seslerini duyurmak olduğunu ifade etti.

Üzmez aleyhine slogan atan ve çeşitli açıklamalar yapan kadınlar, açtıkları pankartlarla davaları devam eden arkadaşlarına destek verdi. Üzmez hakkında yazdığı şiiri okuyan bir bayan ise arkadaşlarınca uzun süre alkışlandı.