Güneydoğu'dan Öyküler Önce Vatan Dizisi Biyografisi

Güneydoğu'dan Öyküler Önce Vatan Dizisi Hakkında

Fida Film yapımcılığında, Hakan Evrensel'in 'Güneydoğu'dan Öyküler' isimli çok satan kitabından uyarlanan, 'Nefes: Vatan Sağolsun' filminin senaristlerinin kaleme aldığı ve Onur Tan'ın yönetmenliğini yaptığı 'Güneydoğu'dan Öyküler: Önce Vatan' konusu kadar kadrosuyla da konuşulacak.

Aylin Solmaz (MELİSA SÖZEN):
İdealist bir genç kız olan Aylin yıllar önce şehit olan ağabeyi Erol'un ölümünden sonra askeri hemşire olmaya karar vermiştir. Ordu Hemşiresi olarak stajını tamamlamasının ardından ilk görev yeri olan Şırnak Asker Hastanesi'ne gider. Şırnak'ta onun için bambaşka bir hayat başlayacaktır. İlk aşkı ve ağabeyinin en yakın arkadaşı Metin'le karşılaşmak ve yabancısı olduğu bir coğrafyada, başlangıçta önyargıyla ve biraz da nefretle yaklaştığı insanların arasında yaşayacakları, Aylin'i daha olgun bir insana dönüştürecektir.

Oğuz Yılmazer (UMUT KURT):
Oğuz Tıp Fakültesini birincilikle bitirmiş, uzmanlığını henüz tamamlamış güler yüzlü, cana yakın ve mesleğinde başarılı genç bir cerrahtır. Annesi ve kızkardeşi ile beraber İstanbul'da yaşamaktadır. Askerliğini yedek subay olarak Şırnak'taki asker hastanesinde yapacaktır. Aynı hastanede çalışan Aylin'den ilk görüşte etkilenir. Şırnak'ta yaşayacakları, Oğuz'un da büyük bir değişim geçirmesine neden olacaktır.

Yüzbaşı Metin Orhun (SERHAT TUTUMLUER):
Metin, Aylin'in ağabeyi Erol'un Kuleli Askeri Lisesi'ndeki en yakın arkadaşıdır. Beraber girdikleri bir çatışmada Erol'un şehit düşmesi, onun hayatında bir dönüm noktası olmuş, Erol'un ölümünden kendini sorumlu tutan Metin yaşadığı vicdan azabı yüzünden Aylin'den uzak durmayı seçmiştir. Eşi Hülya'yı sevmesine rağmen, O'na hiçbir zaman âşık olmamıştır. Çünkü hayatındaki ilk ve son aşkı çok gençken tanıdığı Aylin'dir. Ancak hiçbir zaman O'nu unutamamıştır.

Hülya Orhun (NİHAN OKUTUCU):
Üniversitede işletme okumuştur fakat mezun olduktan sonra çalışmamıştır. Metin'le yaklaşık üç sene önce tanışmışlar, iki sene önce de evlenmişlerdir.

Meltem Solmaz (ARSEN GÜRZAP):
Oğlunu kaybettikten sonra kızı Aylin'in üzerine titreyen Meltem; Erol'unu kaybetmiş olmanın sorumluluğunu, askeri okula gitmeye teşvik ettiği için eşine yüklemektedir. Kızının askeri hemşire olmasına başından beri karşıdır, Aylin'in Şırnak'a tayin olması üzerine, onu vazgeçirmek için elinden geleni yapar.

Ömer Solmaz (SEZAİ AYDIN):
Aylin'in babası, emekli edebiyat öğretmeni Ömer, karısının otoriter tavırlarının aksine, hiçbir zaman çocukları üzerinde baskı kurmamış, onları hayattaki tercihleri konusunda asla zorlamamıştır. Kızının oğlunu şehit verdiği topraklara yolcu etmenin tedirginliği ile başetmeye çalışmaktadır.

Ayten Yılmazer(İNCİ ŞEN):
Oğuz'un annesi Ayten kocasının yıllar önce terk etmesi üzerine, iki çocuğunu tek başına yetiştirmek zorunda kalmıştır. Ayakları üzerinde durabilen, dirayetli bir kadındır. Dişinden tırnağından arttırdıklarıyla Oğuz'u Tıp Fakültesi'nde okutmayı başarmış, kızını da üniversite çağına getirmiştir. En büyük gurur kaynağı çocuklarıdır.

Elif Yılmazer (PELİN ÇALIŞKANOĞLU):
Oğuz'un kızkardeşi Elif, liseyi yeni bitirmiş, üniversite sınavlarına hazırlanmaktadır. Babası gittiğinde henüz üç yaşında olduğu için, ne O'nu ne de yaşanılanları hatırlamaktadır. Annesine ve bazen babası yerine koyduğu ağabeyine çok düşkün olsa da, içindeki baba özlemi hiç azalmamıştır.

HASTANE KADROSU
Hemşire Serap (YELİZ AKKAYA):
Güzel bir kadın olan Serap üç yıldır Şırnak'ta görev yapmaktadır. Ailesi Ankara'dadır. Kıskanç bir yapıya sahip olan Serap, hem iş, hem de aşk konusunda hırslıdır. Aylin, hastanedeki ilk günlerinden itibaren, Serap'ın hedefi haline gelecektir.

Genel Cerrah Bülent (İLKER KIZMAZ):
Genel Cerrah Bülent, Oğuz'dan önceki tertipte askere alınmış ve vatani görevini yedek subay rütbesi ile Şırnak'ta yapmaktadır. Misafirhanede aynı odayı paylaşacağı Oğuz ile oldukça iyi arkadaş olacak, Şırnak Asker Hastanesi'nin acil servisinde ve çevredeki karakollarda yaşadıkları, iç dünyasını dışa vurmaktan pek hoşlanmayan Bülent'i de değiştirecektir.
Binbaşı Veli Güner (AHMET MÜMTAZ TAYLAN):
Genel Cerrah Veli, askeri hastanenin başhekimidir. Hoşgörülü bir insan olmasına karşın, damarına basıldığında kendisinden beklenmedik ölçüde sert tepkiler verebilen, öfkesi bir anda parlayıp bir anda sönen akil bir adamdır. Zaman zaman ekibine yaptığı planlı programlı şakalarla, gergin ortamı yumuşatmayı iyi bilir.

Tabip Üsteğmen Özer (MERT KIRLAK):
Hastanenin Psikiyatri uzmanı Özer, biraz sıra dışı ve deli dolu biridir. Uzmanlık alanı psikiyatri olduğu halde, hastanenin tüm hengâmesi içinde Özer de vardır. Acil durumlarda, yaralılara ilk müdahaleleri yapar, bir hemşire veya teknisyen gibi doktorlara yardım eder.

Cemile (ONURYAY EVRENTAN):
Başhemşire Cemile'nin bütün hayatı o hastanedir. İşine çok bağlıdır, herkesin de kendisi kadar işine bağlı olmasını ve işini kusursuz yapmasını ister. Hata affetmez, mükemmeliyetçi, sert ve otoriterdir. Hastanedeki bütün doktorlar ona gözleri kapalı güvenirler.

Necdet Astsubay (ÖZBEK YILDIZ):
Uzun süredir Güneydoğu'da görev yapan, tecrübeli ve cesur bir askerdir. Metin'i teğmenliğinden beri tanımaktadır. Uzun süreli görevlere beraber çıkmışlardır. Bu yüzden aralarında oldukça samimi bir ilişki vardır.

KARALI AİLESİ
Fırat Karalı (KAZIM SİNAN DEMİRER):
Doğma büyüme Şırnaklı Fırat, herkes tarafından sevilen ve saygı gören biridir. Evin ikinci reisidir. Kardeşleri, Baran ve Delal, babalarından daha çok Fırat'tan çekinirler. Babalarının açtığı kebapçı dükkanını şimdi Fırat işletmektedir.

Baran Karalı (USHAN ÇAKIR):
Ortaokul mezunu Baran, babasının kebapçı dükkânında, ağabeyine yardım etmektedir. Bir genç olarak çevresinde yaşanan olaylara tepkisiz kalamayan Baran, halkının sürekli ezildiğine inanmaktadır. Bu düşünceleri, örgütün onunla ilişki kurmasını sağlar. Sevdiği kız Hatice, iki yıl önce örgüte katılıp dağa çıkmıştır. Baran, bu olaydan da etkilenerek, örgüt içinde daha etkin bir görev almak için fırsat kollamaktadır.

Havar Karalı (AYSAN SÜMERCAN):
Seven ama belli etmeyen, sert görünen ancak en zor koşullarda bile metanetini kaybetmeyen, gerektiğinde sevdikleri için gözünü karartan bir kadındır.

Delal Karalı (IRMAK GÖKÇEOĞULLARI):
Karalı ailesinin en genç ferdidir. Ortaokuldan sonra liseye gitmek istemiş ama "karşı çıkarlar" gerekçesiyle, ne babasına, ne de ağabeyine söyleyebilmiştir. Liseye gidememiş olmak, belki de üniversite ihtimalini yitirmiş olmak hala içinde yaradır.

Celil (ÜMİT ÇIRAK):
Doğma büyüme Şırnaklıdır Celil. Kaçak malların satıldığı bir bakkal dükkânının sahibidir. Örgütün şehir yapılanmasında önemli bir görevi vardır. Celil kurnazdır, zekidir, iş bitiricidir. Bölgenin dinamiklerini iyi bilir. Güçlüyü de zayıfı da kullanması en büyük yeteneğidir.

Hatice (SILA ÇETİNDAĞ):
İki yıl önce örgüte katılarak, dağa çıkmıştır. Ancak kurtulmak istemiş ve teslim olur. Evine döndükten sonra, ailesi tarafından kabul edilmesi zor olmaz ama dağa çıkmalarına önayak olan Celil, Hatice'nin yaşamını zorlaştırmak için elinden geleni ardına koymayacaktır.

Fatma (İNCİNUR DAŞDEMİR):
Celil'in kardeşi Fatma, dağa çıkmaya kendisi karar vermiş, ağabeyi de ona destek olmuştur. Fakat Hatice ile birlikte örgütten kaçıp teslim olduktan sonra, Celil'in hışmından kurtulamaz, evden kovulur.

Güneydoğu'dan Öyküler Önce Vatan Dizisi Haberleri

Tüm Güneydoğu'dan Öyküler Önce Vatan Dizisi haberleri için tıklayın

Güneydoğu'dan Öyküler Önce Vatan Dizisi Videoları

Tüm Güneydoğu'dan Öyküler Önce Vatan Dizisi videoları için tıklayın