Deniz Seki Biyografisi

Deniz Seki Kimdir?

Hayatı
1 Temmuz 1970 yılında İstanbul'da doğan Deniz Seki, öğrenim yıllarında ilkokulu Maçka Süheyla Artam'da, orta ve lise eğitimini de yatılı olarak[kaynak belirtilmeli] Çamlıca Kız Lisesi'nde okudu. Okulu bitirdikten sonra, TRT İstanbul televizyonundaki sunuculuk sınavlarına katılarak sunucu oldu.

Jandarmanın düzenlediği uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan aralarında Deniz Seki'nin de bulunduğu 19 sanık hakkkında uyuşturucu ticareti yapmak suçlamasıyla İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk davada Seki, serbest bırakılmış ve hakkında tutuksuz yargılanma kararı çıkarılmıştır.

Uyuşturucu iğrenç bir şey. Uyuşturucu kullanan insanlar, kullanmaya başladıkları andan itibaren kendilerini yok etmeye de başlıyor. Ama çaresizlik seni o kötü yollara sürüklüyor. Sonra aklın başına geliyor ama iş işten geçmiş oluyor.
—Deniz Seki,
Ancak bir süre sonra mahkeme tarafınca Seki hakkındaki karar bozulmuş ve Seki hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır.Mahkeme Seki'nin yakalama kararını tutukluluğa çevirmiştir. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Seki aleyhine mahkemece 18 Şubat 2010 tarihinde uyuşturucu ticaretine yardım etmek suçlamasıyla 8 yıl hapsi istenmiştir. Ayrıca davayı yöneten Savcı, Seki'nin uyuşturucu madde kullanmak suçundan tedavi edilmesine ve denetimli serbestlik uygulanmasına karar verilmesini istemiştir.Davada diğer 15 sanıklarında 7.5 ile 39 yıl hapsi istenmiştir. Davada Seki'nin eski sevgilisi Hüsnü Şenlendirici'nin de ifadesine başvurulmuştur. 24 Şubat 2010 tarihinde görülen davanın ardından Seki, Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'ne götürülmüştür. Deniz Seki adliyeden çıkarılırken gözyaşlarını tutamamıştır.

Seki, cezaevinde geçirdiği 218 günün ardından 2 Kasım 2010 tarihinde görülen ilk duruşmada tahliye edilmiştir. Cezaevinden elinde Kuran ile çıkan Seki, "Değiştim, yepyeni pırıl pırıl, gerçekten arınmış bir Deniz Seki göreceksiniz" demiştir.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 yıl 3 ay hapis cezası onanan ve dava dosyasını İnfaz Savcılığı’na gönderilen şarkıcı Deniz Seki hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Deniz Seki 15 Kasım 2014'te Esenyurt'ta saklandığı evde gözaltına alındı.

Müzikal Kariyeri
1997-1999 arası
Ana maddeler: Hiç Kimse Değilim ve Anlattım
1993 yılında Melih Kibar ile tanışan Seki, Kenan Doğulu, İzel, Yaşar, Emel Müftüoğlu, Ege, Ferda Anıl Yarkın ve Zuhal Olcay gibi sanatçılara vokalistlik yapmıştır. 1995 yılında, Pop-Show 95 Şarkı yarışmasına katılan Seki kendi yazdığı şarkı ile[kaynak belirtilmeli] birinci olmuştur.

9 Nisan 1997'de ilk albümü sözü müziği Yıldız Tilbe'ye ait olan "Hiç Kimse Değilim" çıktı. 25 Aralık 1999 tarihinde, söz ve müziklerinin birçoğu kendisine ait olan "Anlattım" isimli albümü çıktı.

2001-2008 arası
Ana maddeler: Şeffaf (albüm), Aşkların En Güzeli, Sahici (albüm), ve Aşk Denizi
Seki, 2. stüdyo albüm çalışması olan Anlattım'ın ardından 3. atüdyo albümü "Şeffaf"'ı 12 Aralık 2001 tarihinde çıkardı. Bu albümde sırasıyla Unutursun ve Yakamoz isimli şarkılara klipler çekildi. 70'li yıllarda Türkçe pop müziğinde popüler olan seçme şarkılardan oluşan 4. albümü ise "Aşkların En Güzeli" 27 Ağustos 2003'te çıktı. 25 Mart 2005'te çıkan 5. albümü "Aşk Denizi"ndeki 14 şarkının 13'ünün sözleri ve bestesi kendisine aittir. Ardından üç yıl aradan sonra çıkardığı Sahici albümünde yine çoğunlukla kendi bestelerini seslendirmiştir. Seki, ayrıca 2006'da yayınlanan Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu filminde rol almıştır.Yine 2006 yılında "Lipton" markası için kendi yazıp bestelediği "LİptonOHH" parçasını da seslendirmiştir.

Sahici
Ana madde: Sahici
23 Temmuz 2008'de çıkan 6. stüdyo albümünün ilk klibi Serdar Seki yönetmenliğinde Aptal şarkısına çekilmiştir.Şarkı Türkiye listelerinde 2 numaraya kadar yükselmiştir.2. klip ise henüz klip çekilmeden radyolarda sıkça duyulan ve albümle aynı ismi taşıyan Sahici parçasına çekilmiştir.Şarkı Türkiye listelerinde 4 numaraya kadar yükselmiştir.Daha sonra Şaka Değil ve Zirve parçalarına resimlerinden ve klip görüntülerinden klip hazırlanmış olsa da sanatçı cezaevinde olduğu için listelerde yer almamıştır.

2009-2011 arası
Seki, yaşadığı kötü günlerin arkasından konserlerine devam ederek 100'e yakın konser ve program yaptıktan sonra birçok şarkının kendisine ait olduğu Sözyaşlarım albümünü yayınladı. Seki ayrıca bir Yavuz Bingöl ile 5 bölümlük bir müzik programı yaptı ve 2012 yılında İzzet Çapa ile bir tv programı,müzikal ve bir sinema filmi yapacağını açıkladı.

Sözyaşlarım
Ana madde: Sözyaşlarım
2011 yılında çıkan 7. stüdyo albümünün ilk klibi Serdar Seki yönetmenliğinde Suya Hapsettim şarkısına çekilmiştir. Şarkı daha klibi olmadan bile tüm Türkiye lislerini alt üst ederek 1.sıraya yükselmiştir. Daha sonra birçok dizide kısa filmde Suya Hapsettim şarkısı kullanılmıştır. 2.klip ise radyolarda fazlaca istek alan Aşk Müzikali 'ne Serdar Seki yönetmenliğinde Nahide Rüya Adasında çekilmiştir. Klip basitliği ile eleştiriler alırken şarkı yaklaşık 4 ay boyunca tüm listelerde yer almayı başardı ve şarkıda yer alanKaderini Yaşa ya da Yenisini Yaz sözü slogan haline geldi. Seki önümüzdeki haftalarda 2 yeni klip çekeceğini açıkladı.

Yer aldığı diğer projeler
1995 yılında Ege'nin "Delice Bir Sevda" şarkısına back vokal yapmış ve klibinde rol almıştır. 1996 Aralık'ında Sibel Alaş'ın Fem albümünde Bıçak Yarası şarkısında tek başına ve Firarım Ben, Bir Varmış Bir Yokmuş şarkılarında Cihan Okan, Yıldız Tilbe, Ayça Tekindor ve Uğur Şimşekyayile birlikte geri vokal yapmıştır.

1997 yılında Pınar Aylin'in "Güneşten" albümünde yer alan "Adam Olaydın" şarkısına Özkan Uğur, Hürriyet Narin, Toygarhan Atuner ve Faruk Kurukaya ile birlikte vokal yapmıştır. 1998 yılında Best of Ajda Volume 1 albümünü çıkaran Ajda Pekkan, "Haykıracak Nefesim" adlı parçasında Soner Arıca, Suat Suna, Eda Özülkü, Şebnem Ferah ve Deniz Seki ile birlikte seslendirdi. 2001 yılında çıkan Tarkan'ın Karma adlı albümünde bulunan "Taş" ve "Sen Başkasın" adlı parçalara Cihan Okan, Özkan Uğur, Berna Keser ve Özlem Tekin ile birlikte vokal yapmıştır.

2003 yılında çıkan Melih Kibar Yadigar tribute albümünde Her Şey Seninle Güzel adlı şarkıyla yer almıştır. 15 Aralık 2004 tarihinde Emel Müftüoğlu'nun Çok Ayıp adlı albümünde bulunan "Zorlama" adlı parçaya Sezen Aksu ile birlikte vokal yapana sanatçı yine 2005 yılında Cem Karaca'nın "Mutlaka Yavrum" adlı albümünde "Sen de Başını Alıp Gitme" adlı parçayı seslendirmiştir.

12 Mayıs 2006 yılında piyasaya çıkan Ali Kocatepe'nin "41 Kere Maşallah" adlı albümünde "Herşey Senin İçin" adlı parçayı seslendirmiştir. Aynı yıl Ayla Dikmen için hazırlanan ve çeşitli sanatçıların Ayla Dikmen'in şarkılarını okuduğu albümde Seki, albümle aynı ismi taşıyan "Sensiz Yaşayamam" adlı parçayı seslendirmiştir. 2007 yılında Ayhan Günyıl'ın "Gitti Gideli" parçasına da vokal yapmıştır. Ercan Saatçi'nin "Mucize Nağmeler" adlı alaturka albümünde "At Kadehi Elinden" adlı parçayı seslendirmiştir. "Mucize Nağmeler" isimli albümün ilk klibide bu şarkıya çekilmiştir. 2008 yılında yakın arkadaşı Gülben Ergen'in Aşk Hiç Bitmez albümünde bulunan "Ya Ölümsün Ya Düğün" parçasının sözleri ve müziği Seki'ye aittir. 2009 yılında Cenk Eren'in "Dönüm Noktam" adlı albümünde bulunan "Hüda Aşkına" adlı şarkının sözlerini yazmış ve şarkıya vokal yapmıştır. Aynı sene Gülben Ergen'in Uzun Yol Şarkıları adlı albümünde bulunan "Üzgünüm" adlı şarkıya vokal yapmıştır. 2010 yılında, Türk pop müziği sanatçısı Kalipso Kralı lakaplı Metin Ersoy'un kendisi gibi sanatçı oğlu Latin piyanisti Emir Ersoy'un "Yaşama Bir Şans Ver" adlı ikinci Latin albümü yayımlanmış, bu albümde 10 ünlü sanatçı hazızalarda yer etmiş 10 ünlü şarkıyı Emir Ersoy'un Latin müzik tarzındaki yepyeni düzenlemeleri ile seslendirmişlerdir ve Seki, bu albümde[12] daha önce Aşk Denizi albümünde yer alan "Üzgünüm Aşkım" adlı parçayı seslendirdi.2013 yılında Petek Dinçöz ile düeti olan "Artık Üzülmek İstemiyorum" adlı parçayı seslendirmiştir.[13]

Diskografi
Ana madde: Deniz Seki diskografisi
Müzik albümleri
9 Nisan 1997: Hiç Kimse Değilim
25 Aralık 1999: Anlattım
12 Aralık 2001: Şeffaf
27 Ağustos 2003: Aşkların En Güzeli
25 Mart 2005: Aşk Denizi
23 Temmuz 2008: Sahici
9 Şubat 2011: Sözyaşlarım
22 Eylül 2014: İz
Müzik videoları
"Aşk Müzikali"
"Böyle gelmiş böyle geçer"
"Aşkıma Ait"
"Unutursun"
"Sahici"
"Dile Kolay"
Liste başarıları
Albüm Single En yüksek
Türkiye Türkiye[14] Avrupa Birliği Avrupa[15]
Sahici "Aptal" 2 —
"Sahici" 4 —
Sözyaşlarım "Suya Hapsettim" 4 —
Kazandığı ödüller
Yıl Ödül veren organizasyon Kategori
2006 12. Kral TV Video Müzik Ödülleri En iyi Pop Kadın Sanatçı
2006 4. MÜ-YAP Müzik Ödülleri Altın Albüm (Aşk Denizi)'
2006 Altın Nota 2005 Ödülleri En iyi Müzik ve Yılın Şarkısı (Masal)
2013 2. OMÜ Medya Ödülleri En İyi Kadın Şarkıcı [16]

Deniz Seki Haberleri

Deniz Seki, photoshop'u yine abarttı!
Ünlü şarkıcı Deniz Seki, yeni paylaştığı fotoğrafıyla yine gündeme oturdu....
2 Mart 2022 Çarşamba
Deniz Seki son paylaşımıyla şaşırttı!
Son dönemde verdiği kilolarla büyük değişim geçiren şarkıcı Deniz Seki (50), yeni pozlarıyla sosyal medyanın gündemine oturdu. İncecik kalan ve yeni pozlarını Instagram hesabından paylaşan Seki'ye, takipçilerinden yorum yağdı. ...
30 Haziran 2021 Çarşamba
İbo Show'da İrem Derici'nin kıyafeti alay konusu oldu
İbo Show'a konuk olan şarkıcı İrem Derici, giydiği kıyafet ile sosyal medyada dalga konusu oldu. ...
18 Nisan 2021 Pazar
Deniz Seki, İbo Show'da Ahmet Kaya'nın şarkısını seslendirdi! Sosyal medyadan tepki yağdı
Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses programının konuklarından olan şarkıcı Deniz Seki, Ahmet Kaya'nın 'Nereden Bileceksin' şarkısını yorumladı. Ancak Deniz Seki'nin bu yorumu sosyal medya beğenilmedi. ...
14 Kasım 2020 Cumartesi
Deniz Seki iğne ipliğe döndü!
Ünlü şarkıcı Deniz Seki'nin kilolarıyla başı dertte. 2018 yılında mide küçültme ameliyatı olup 33 kilo veren ünlü şarkıcı daha sonra bir kısmını geri almıştı. Bu kez yaşam koçu Şeyda Coşkun kontrolünde 3 ayda 20 kilo zayıfladı. Deniz Seki "Hedefim ol...
26 Ekim 2020 Pazartesi
Deniz Seki: 'Ben bu savaşı daha önce verdim'
Deniz Seki, “Evde Kal” kampanyasına hapisteki günlerine atıfta bulunarak destek verdi....
27 Mart 2020 Cuma
Tüm Deniz Seki haberleri için tıklayın