Uzaya Çıkacak İkinci Türk Ali Şen Olacak

Fenerbahçe ' nin eski Başkanı Ali Şen, roketle yapılacak uzay yolculuğu için Ahu Aysal ' dan sonra bilet alan ikinci Türk oldu.Fenerbahçe ' nin eski Başkanı Ali Şen, 95 bin dolar verip 2014 ' ten itibaren roketle yapılacak uzay yolculuğu için Ahu Aysal ' dan sonra bilet alan ikinci Türk oldu. Hollanda merkezli Space Expedition Curaçao (SXC) adlı şirketinin 2014 yılından itibaren başlatacağı uzay yolculuğunda Türkiye'den ilk bileti Les Ottomans Oteli ' nin sahibi Ahu Aysal alırken, ikinci bileti Fenerbahçe ' nin eski Başkanı Ali Şen kaptı.
Başbakan Cumhurbaşkanı Futbol Sporu Galatasaray 


Trump Towers'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Şen, “Uzay yolculuğunu uzayla olan gelişmeleri hep takip ettim. Bende meraklı kişiyim. Bu merak herkeste var bu imkanı getirenleri gönülden tebrik ediyorum. İnsan hayatında görebileceği belki 30 yıl evvel hafta sonu için insanlar uzaya gidecek. Biz o yılları göremeyeceğimiz için bu heyecanı çok tatmak istedim. Özellikle hayalperest dediğimiz dünya yazarları yazarlardı ama masal gibi okurduk” dedi.

Uzaya ilk gidecek kişinin kurayla belli olacağını belirten Şen, ilk yolculuğun kendisine çıkma durumunda yerini Ahu Aysal ' a vereceğini ifade etti.

“KUPA KADIKÖY ' DE VERİLSİN TUR DA ORADA ATILSIN”

Cumartesi günü Kadıköy ' de oynanacak Fenerbahçe- Galatasaray maçını da değerlendiren Ali Şen, “Bu ülkenin en büyük takımları oynuyor. Futbol için çok büyük enteresan bir tesadüf. Başbakan ya da Cumhurbaşkanı bizim tutuklu bulunan başkanı izin verseler ne olacak dünyanın sonu değil. Gelip Fenerbahçeli taraftarlarla maç seyretmesi Galatasaraylı futbolcuları soyunma odasında başarılar dilemesi tüm dünyaya haber olur. Bu kadar ilerleyen bu kadar büyük adım Türkiye ' de bunların olması lazım. Maç sonunda kazananın bizim olacağını umut ediyorum. Galatasaray kazanırsa ya da berabere kalıp şampiyon olursa kupayı orada kaldırmasını sahada tur atmasını futbolcularımızın ellerini sıkmalarını tavsiye ederim. Kupa orada verilsin tur da orada atılsın” dedi.

SXC şirketinin Türkiye temsilcisi VIP Turizm Üst Yöneticisi (CEO) Ceylan Pirinççioğlu da, “Uzay heyecanı şimdiden başladı. O zaman kadar olacak süre içerisinde simülatörlerle birkaç deneme yapma imkanı olacak. Hava durumu ve sağlık durumu kontrollerinin yapıldığı anda uzay yolculuğu başlayacak. Orada 6 dakika sürede dünyayı uzayı yer çekimsiz ortamda yaşama fırsatı buluyor. 1 saatlik bu yolculuk yaşamdaki bakış açısını değiştirdiğine inandığımız bir yolculuk olacak” şeklinde konuştu.
10 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı