Uluslararası Türkiye Off-road Yarışları - ERZURUM



: - Uluslararası Türkiye Off - road Yarışları - Off Road Yarışları araçların görüntüsü - Erzurum Macera Off - Road Doğa Sporları Kulübü Başkanı Lokman Toptaş ile röp - Yarışa katılan kişi ile röp. - Araçların şehirde konvoy yapmasıUluslararası Türkiye Off - road Yarışları - Palandöken Kayak Merkezinde düzenlenecek Türkiye'nin 42 şehri ve 8 ülkeden 210 aracın yer alarak yarışacağı "Uluslararası Türkiye Off - road Yarışları" kortej yürüyüşüyle başladı - Erzurum Macera Off - Road Doğa Sporları Kulübü Başkanı Lokman Toptaş: - "8 ülkeden ve Türkiye'nin 42 ilinden yaklaşık 210 araç katılarak bu eşsiz değeri olan yarışları Erzurum 'a taşımış olacaklar"ERZURUM (AA) - Erzurum 'da, Türkiye'nin 42 şehri ve 8 ülkeden 210 aracın yer alarak yarışacağı "Uluslararası Türkiye Off - road Yarışları" kortej yürüyüşüyle başladı.
Palandöken Kayak Merkezinde yapılacak "Uluslararası Türkiye Off - road Yarışları", Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Erzurum Macera Off - Road Doğa Sporları Kulübü tarafından organize edildi.Yurt içinden 42 şehrin yanı sıra Azerbaycan, Danimarka, Hollanda, Almanya, Rusya, Bulgaristan, Gürcistan ve İran'dan gelecek210 aracın yer alacağı off - road yarışlarıyla amaç, kış turizmiyle anılan ve yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayan Erzurum ve Palandöken'i yamaç paraşütü, gece kayağı ve safari gibi aktivitelerin yanında motor sporuyla tanıtmak.Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk kez düzenlenecek oyun parkurunda 2 bin metrede off - road araçları, 800 metrede ise ağır araçların mücadele edecek.Yarışlar için önceden gelerek Havuzbaşı Kent Meydanında sergilenen 4x4 araçlar, buradan kortej eşliğinde hareket edip şehir içinde tur attıktan sonra yarışların yapılacağı Palandöken Dağına geçti.Kent meydanında sergilenen farklı özelliklere sahip araçlar, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.Bugün gece yarışlarıyla açılışı yapılacak yarışlar, yarın ödül töreniyle son bulacak.Kulüp Başkanı Lokman Toptaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl ilkini düzenledikleri ve geleneksel hale getirmeyi düşündükleri yarışların akşam gençlik kamp ateşi ile başlayacağını söyledi.

Yarışların yarın devam edeceğini bildiren Toptaş, "8 ülkeden ve Türkiye'nin 42 ilinden yaklaşık 210 araç katılarak bu eşsiz değeri olan yarışları Erzurum 'a taşımış olacaklar. Bütün halkımızı heyecanı ve adrenalini yüksek bu yarışlara bekliyoruz." dedi.
- "İlk defa gece ekstrem parkuru yapacağız"Off - road camiasında "Lazzoff" diye tanınan ve el yapımı 4x4 aracı bulunan Dursun Babal ise yarışlara İstanbul'dan geldiklerini söyledi.

Babal, aracının tamamen özel el yapımı olduğunu bildirerek, "Aracımızı iki arkadaş tasarladık. 8300 motoru var. Normalde bu motor teknelerden ve eski tırlardan çıkar." dedi.
Normalde trial yarışlarında mücadele ettiklerini aktaran Babal, şöyle devam etti:"Burası aslında bizim parkurumuz değil ama buraya ilk defa böyle birşey yapılıyor. Biz de sevdiğimiz arkadaşlarımızın daveti üzerine katılmak istedik. Yarışlara katılım çok, zamanlama sıkıntısı yaşayacağız. İlk defa gece ekstrem parkuru yapacağız. Ekstrem için ortalama 20 araç düşünüyorduk ama gördüğüm kadarıyla 30'u aşkın araç var."
Ödül Töreni Yamaç Paraşütü Kış Turizmi Adrenalin Şehir İçi 

23 Mart 2019 Cumartesi günü yayınlandı