Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği Çoşkusu

Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği kentin farklı yerlerindeki gösterileri ile Karşıyaka ' yı sardı. Karşıyaka Çarşısı ' nda gerçekleştirilen kortej ile başlayan şenliğin ikinci gününde beş ayrı yerde gösteriler gerçekleştirildi. Havaların da güneş açması ile hafta sonu evlerinden çıkanlar her gittikleri yerde rengarenk giysiler içinde gösteri yapan ekiplerle karşılaştı. Özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiği gösteriler Karşıyaka ' yı tam bir bayram yerine çevirdi. Karşıyakalıların her yıl olduğu gibi bu yıl da şenliğe sahip çıktığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “ Mustafa Kemal Atatürk ' ün çocuklara armağanı 23 Nisan Çocuk Bayramı ' nı Dünya çocuklarının kaynaşması ile yaşanıyor. Bu dostluklar sürdükçe savaşlar olmaz, barış dünyaya hakim olur. Biz tohumlarını atıyoruz. Bu güzelliklerin her yeri sarmasını diliyorum. “dedi.
Bostanlı Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Rusya Cevat Durak 


Bu yıl 16 ülkenin katılımı ile gerçekleşen Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği öncelikle halkın en yoğun olduğu Karşıyaka Çarşısı ' nda İskele karşısında başladı. Burada yapılan gösterilere Almanya, Beyaz Rusya, Endonezya, KKTC, Makedonya ve ülkemiz adına katılan Rize ekipleri katıldı. Ekiplerin çevresini saran vatandaşlar çocukların coşkusuna ortak oldu. Karşıyaka ' da diğer gösteri yerleri ise Bostanlı Rekreasyon Alanı ve Atakent ' teki Gondol Kafe oldu. Yaz günlerini aratmayan sıcak havada parklara çıkanlar çocuk şenliğiyle daha da güzellikle yaşama imkanı buldu. Şenliğe katılan gruplar sırayla buradaki hazırlanan platformlarda kendi ülkelerinin oyunlarını tanıtmaya çalıştı.

ŞENLİK SÜRÜYOR

Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği 22 Nisan Pazartesi günü sekiz ayrı noktaya kurulacak platformda sürecek. Şenliğe katılan ekipler Saat 13.00 ' ten 17.00 ' ye kadar alanlarda gösterilerini sunacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ' nın kutlandığı Salı günü ise tüm gruplar saat 13.30 ' da aynı anda Karşıyaka Çarşısı ' na girerek gösteriler sunacak. Daha sonra tüm ekipler Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu ' nda final gösterilerine çıkacak.
22 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı