Türkiye Genelinde Hava Durumu - Ankara, İzmir, İstanbul, Adana, Bolu (5 Şubat 2013)

Türkiye Genelinde Hava Durumu - Ankara, İzmir, İstanbul, Adana, Bolu (5 Şubat 2013)... Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre güncel hava durumu.
Doğu Anadolu Doğu Karadeniz 


Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında hafif olmak üzere, İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya'nın kıyı ilçeleri ve Çanakkale çevreleri ile gece saatlerinde Antalya'nın batı kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının Marmara ile Karadeniz kıyı kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı bekleniyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu, Marmara ile Orta ve Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu, Karadeniz'in kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde, gece saatlerinde Antalya'nın batı kıyıları, Orta Karadeniz'in kıyı kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Sinop çevrelerinde doğu ve güneydoğu (keşişleme) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara:
Parçalı bulutlu 15

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Anadolu Yakası yağmur ve sağanak yağışlı 11

İzmir:
Parçalı bulutlu 18

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 20

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde batı kıyılarının sağanak yağışlı (Rüzgarın; gece saatlerinde batı kıyılarında doğu ve güneydoğu (keşişleme) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor) 19

Samsun:
Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı (Rüzgarın; gece saatlerinde güneydoğu (keşişleme) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor) 17

Trabzon:
Parçalı bulutlu 16

Erzurum: Parçalı bulutlu (İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor) -3

Diyarbakır:
Parçalı bulutlu 12

5 Şubat 2013 Salı günü yayınlandı