Tekirdağ’da En Güzel Malak Yarışması

Tekirdağ ' da gerçekleştirilen Tarım ve Teknoloji Günleri kapsamında 'En Güzel Malak Yarışması' düzenlendi.
Tarım Teknoloji Namık Kemal 


Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa'ya bağlı Karaevli Mahallesi ' nde DLG Fuarcılık LTD ve Önder Çiftçi Projesi tarafından yapılan Tarım ve Teknolojileri Günleri kapsamında 'En Güzel Malak' yarışmasından birbirinden şirin malaklar birinci olabilmek için yarıştı.

7 malağın yarıştığı yarışmada jüri üyeleri malakları tek tek inceleyerek beslenmesini, ağız yapısının güzelliğini inceledi. En Güzel Malak Yarışmasında Jüri üyesi olan Namık Kemal Üniversitesi Prof. Dr. İhsan Soysal, yarışmada 9-11 aylık malakların yarıştığını söyledi.

Yapılan yarışmada malaklarda ırk karakteristikleri gösteren, renk bakımından homojenite gösteren, yeterince iyi beslenmiş malağı seçtiklerini ifade eden Prof. Dr. Soysal, ' Yarışmada 9 ile 11 aylık dişi malaklardan seçim yaptık. Bunların içerisinde ırk karakteristikleri gösteren, renk bakımından homojenite gösteren, yeterince iyi beslenmiş malağı seçtik. Beslenme bakımından kemikleri çıkmış zayıf beslendiğini göstermeyen malakları beş ayrı jüri genel görünüş ve vücut kısımlarının oranına göre değerlendirme yaptı. Sonra jüri üyeleri olarak puanlama yaptık. İdeal olanı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü Evcil Hayvanlar Tescil Komitesi ' nin belirlediği kriterlere bakılmalıdır ' şeklinde konuştu.

Yarışmada Sadık Ermiş'e ait malak birinci seçildi. Ermiş, malağının birinci seçilmesinin en büyük etkenlerinden birisinin doğal ortamda doğal yemlerle beslenmiş olması olduğunu söyledi.
Yarışmada birinci olan malağa yurt dışında yapılacak olan fuara katılma, ikinciye 1 ton malak yemi, üçüncüye 500 kilogram malak yemi verildi.
15 Ağustos 2014 Cuma günü yayınlandı