Şemdinli'ye modern hastane binası - HAKKARİ

- Yeni hastaneden genel - Hastaneye gelen vatandaşlardan detay - Muayene olan vatandaşlardan detay - Şemdinli Devlet Hastanesi Müdürü Sefer Akdeniz'in röportajı Şemdinli'ye modern hastane binası - Hakkari 'nin Şemdinli ilçesindeki devlet hastanesi, yeni modern binasına taşındı - Şemdinli Devlet Hastanesi Müdürü Akdeniz: - "Hastalarımız yeni hastaneden gayet memnun. Hastanemiz ferah, bekleme yerleri, poliklinikler diğer sağlık hizmetlerine erişim noktası çok kolay"HAKKARİ (AA) - Hakkari 'nin Şemdinli ilçesindeki devlet hastanesi, 2011 yılında yapımına başlanan ve bu yıl tamamlanan 50 yataklı yeni binasında hizmet vermeye başladı.
İlçeye 1,5 kilometre uzaklıktaki Günyazı köyü Yenice mezrasında 8 bin metrekarelik alanda inşa edilen 50 yataklı yeni binada, ameliyathane, yoğun bakım ve yeni doğan yoğun bakım üniteleri de bulunuyor.Şemdinli Devlet Hastanesi Müdürü Sefer Akdeniz, yaptığı açıklamada, 2010 yılında ihalesi gerçekleştirilen hastanenin yapımına 2011'de başlandığını söyledi.

Hastanenin modern ve hastaların rahatça ulaşabileceği, sağlık hizmeti alabileceği bir konumda olduğunu anlatan Akdeniz, "Doktor sayımız şu anda yeterli durumda. Ancak bazı branşlardaki eksikliklerimizi Bakanlığa bildirdik. Doktorların gelmesiyle inşallah daha iyi hizmet vereceğiz." dedi.
Akdeniz, hastanenin şu anda yüzde 95'inin faal durumda olduğunu dile getirdi.Servis odası, ameliyathane, dijital röntgen cihazı konularında da bir eksikleri bulunmadığını vurgulayan Akdeniz, şöyle konuştu:"Hastalarımız yeni hastaneden gayet memnun. Hastanemiz ferah, bekleme yerleri, poliklinikler diğer sağlık hizmetlerine erişim noktası çok kolay. Bu anlamda onların mutlu olduklarını görmek bizi de sevindiriyor. Halkımıza en iyi hizmeti sunmak için elimizden geleni yapacağız. Amacımız kaliteyi artırıp insanların sağlık hizmetine daha kolay ulaşmalarını sağlamak."Akdeniz, hastanenin ihale bedelinin 8,5 milyon lira olduğunu, bu rakamın yeni cihaz ve yeni malzemelerle 10,5 milyon liraya yükseldiğini kaydetti.

Sağlık Hizmeti Röntgen 2010 Yılı Devlet Hastanesi Ameliyathane 

21 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı