Satranç Kursundan 6 Başarılı Öğrenci Bayraklı'nın Gururu Oldu

Bayraklı Belediyesi satranç kursundan 6 başarılı öğrenci Bayraklı'yı Türkiye şampiyonasında temsil ederek, Bayraklı'nın gururu oldu. İlk kez katıldıkları turnuvada derece alamayan ancak önemli deneyim kazanan minik öğrenciler, gelecek yıllar için umut vaat ederken, puanlamaya göre ilk deneyimlerinden yüzde 50 oranında başarıyla döndü. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, gençlere desteklerinin süreceğini belirterek, bu tür organizasyonların önemli olduğunu vurguladı.
Belediye Başkanı Karabağ Satranç Satranç Federasyonu Mehmet Turan 


Bayraklı Belediyesi satranç kursuna katılarak, İzmir bölge elemelerinde dereceye giren 6 başarılı sporcu Karaman'da ilçeyi başarıyla temsil etti. Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen turnuvaya bugüne kadar ilk kez katılan minik öğrenciler; Kaan Kılıçoğlu, Mehmet Turan, Zeynep Bilmez, Meryem Özkara, Onat Uğur Aslan ve Nilay Yıldızhan antrenörler Sema Alev ve Engin Deniz Alev yönetiminde derece için yarıştı. Zorlu rakipleri karşısında üstünlük sağlayamayan ancak ilk kez katılan yeni bir takım olan ' Bayraklı Onur Takımı ' önemli deneyim kazandı.

DESTEKLER SÜRECEK

Bayraklı Belediyesi tarafından verilen kurslar neticesinde önce İzmir'de bölge dereceleri elde eden takımın Türkiye şampiyonasında yarışmasının deneyim kazanma açısından önemli olduğunu vurgulayan Başkan Karabağ, bugüne kadar yapılan desteklerin süreceğini kaydetti. Kurulduğu tarihten itiberen Bayraklı Belediyesi'nin spor ve sporcunun yanında olduğunu vurgulayan Karabağ, gençlerin gelişimleri için bu tür organizasyonların önemine değinerek, tüm sporculara başarılar diledi.
27 Nisan 2013 Cumartesi günü yayınlandı