SAKARYA - Karagöl Yaylası'na bayram tatilinde ziyaretçi akını

- Karagöl Yaylası'nın denizden görünümü - Piknik ve kamp yapan aileler - Ziyaretçilerin balık tutması, mangal yapması - İstanbul'dan yaylaya gelen Nevzat Atay ile röportaj - Diyarbakır'dan gelen Fatma Güzel Özcanlı ile röportajı Sakarya 'daki Karagöl Yaylası'na bayramda ziyaretçi akınıSAKARYA (AA) - "Sakin şehirler" ağına (Cittaslow) üye Sakarya 'nın Taraklı ilçesine bağlı Karagöl Yaylası, Kurban Bayramı dolayısıyla çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı.Bayram tatilini fırsat bilerek 1150 rakımlı yaylaya çıkanlardan kimi piknik ve mangal keyfi yaptı, kimi balık tutup kamp kurdu.Yerli turistlerden, doğa yürüyüşü yapanlar da temiz havanın tadını çıkardı.İstanbul'dan yaylaya gelen Nevzat Atay, AA muhabirine, yaylanın manzarası ve yürüyüş yollarıyla kendilerine ilaç gibi geldiğini anlattı.Salgın sonrası yasaklar kalkınca ailece tatili burada geçirdiklerini aktaran Atay, "Burası 5 yıldızlı otellerden bize daha cazip geliyor. Burada çadır kurduk. Geleli bir hafta oldu, çok güzel tatil yaptık." dedi.
Diyarbakır'dan gelen Fatma Güzel Özcanlı da arkadaşlarıyla tatil yaptıklarını dile getirerek, "Diyarbakır çok sıcak, burası çok güzel. Pandemiden dolayı çocuklarımız pek dışarı çıkamadı, yasaklar kalktığında çocuklarımızla tatilimizi geçirmek için buraya geldik. Doğasıyla, gölüyle şahane bir yer. Kamp kurup tatilimizi burada geçiriyoruz." diye konuştu.
Yaylada balık tutan, kamp yapan yerli turistler, doğa yürüyüşü gerçekleştirerek temiz havanın tadını çıkardı.İstanbul'dan yaylaya gelen Nevzat Atay, AA muhabirine, yaylanın manzarası ve yürüyüş yollarıyla kendilerine ilaç gibi geldiğini anlattı.Salgın sonrası yasaklar kalkınca ailece tatili burada geçirdiklerini aktaran Atay, "Burası 5 yıldızlı otellerden bize daha cazip geliyor. Burada çadır kurduk. Geleli bir hafta oldu, çok güzel tatil yaptık." dedi.
Diyarbakır'dan gelen Fatma Güzel Özcanlı da arkadaşlarıyla tatil yaptıklarını dile getirerek, "Diyarbakır çok sıcak, burası çok güzel. Pandemiden dolayı çocuklarımız pek dışarı çıkamadı, yasaklar kalktığında çocuklarımızla tatilimizi geçirmek için buraya geldik. Doğasıyla, gölüyle şahane bir yer. Kamp kurup tatilimizi burada geçiriyoruz." şeklinde konuştu.

5 Yıldızlı Otel Yerli Turist Yıldızlı Mangal Keyfi Balık Tutma 

Mangal Keyfi Hakkında
Türk halkının en büyük tutkusu olan mangal keyfini eğlenceli hale getiren ünlü şef Gürkan Topçu, her hafta mangalın başında ünlü sanatçıları ağırlıyor. Gürkan Şef, konuklarıyla hem birbirinden leziz yemekler yapıyor; hem de sohbetiyle ünlülerin bilinmeyenlerini ortaya çıkarıyor. Lezzete davetiye çıkaran program "Gürkan Şef ile Mangal Keyfi" her pazar 13:00'te Beyaz TV'de......
devamı
25 Temmuz 2021 Pazar günü yayınlandı