Red Bull X- Fihters Nefes Kesti

Red Bull X-Fighters Dünya Turu ' nun Serbest Motokros ' un anayurdu Güney Kaliforniya ' daki efsanevi motorkros pistinde 2 yıl aradan sonra düzenlenen ABD etabı nefesleri kesti.
Kaliforniya California Sherwood Red Bull 

6 duraklık Red Bull 2012 Dünya Turu ' nun Kaliforniya ' nın Glen Helen kentinde gerçekleşen ikinci etabı, turu iki yıllık bir aranın ardından ABD ' ye geri getirdi. 15 bin seyircinin izlediği etapta dünyanın en iyi Serbest Motorkros (FMX) sürücüleri düz ve ters saltolarla seyircilerin nefesini keserlerken, sürücüler de en göz korkutucu sıçrayışların bu etapta olduğu konusunda hemfikirdi.

2011 şampiyonu İspanyalı Dany Torres ve şampiyonanın ABD etabı öncesindeki lideri Yeni Zelandalı Levi Sherwood ' un en yüksek sıçrayışa katılmamaya karar vermeleri, jürinin daha cesur yarışçıları tercih etmesiyle erken elenmelerine yol açtı. 18 metreyi aşan tepe, sıçrayışın kısa kalması durumunda yaratacağı riskler bakımından oldukça tehlikeliydi.
18 metre yükseğe çıkarak Red Bull X-Fighters tarihindeki en büyük sıçramayı yapan ABD ' li Todd Potter, Fransız Thomas Pagès ' i nefes kesen motorkros düellosunda geçerek altı duraklık Red Bull 2012 Dünya Turu ' nun Kaliforniya ' nın Glen Helen kentinde gerçekleşen ikinci etabını kazandı. FMX ' in anayurdu olan Güney California ' daki Red Bull X-Fighters tarihinin en çok sıçrayış içeren ve en büyük parkuru olan efsanevi motorkros pistindeki yarışmacılardan ABD ' li Wes Agee, ilk defa katıldığı yarışmada üçüncülüğün yanı sıra Swatch En İyi Hareket ödülünü de kazandı.

ABD etabını kazanan Potter, göz alıcı sürüş tekniği ve seyirciyle kurduğu iletişimle 3 eleme turunda da seyirciyi yanına almayı başardı. Cesaretin Glan Helen ' de kazananları belirlediğini ve rakiplerine Glen Helen gibi etaplarda kazanmaları için yüksek sıçrayışları nasıl yapmaları gerektiğini öğretebileceğini belirten Potter, “Bu bir rüyanın gerçekleşmesi. Sözün özü içlerini çekip yapmalılar. Sadece sırasıyla rampaları ziyaret edip daire çizemezsiniz. Bu sıçrayış sizi kendinizden alıp FMX ' in gerçek dünyasına ve köklerine götürüyor” şeklinde konuştu.

Seyirciyi vücut hareketleriyle etkileyen etap ikincisi Pagès de çeyrek finalde ve yarı finalde oldukça iyi performans gösterirken finaldeki sıçrayışta hata yaparak yarışı yarıda kesti. Pagès durumu “Yoruluyordum ve hedefimi yakalayamadım” ifadesiyle anlattı.

Yarışmanın favorileri olarak gösterilen 2011 şampiyonu İspanyalı Torres ve şampiyonanın ABD etabı öncesindeki lideri Yeni Zelandalı Sherwood, sırasıyla 8. ve 7. oldular. Potter bu etaptaki birinciliğiyle Red Bull X-Fighters Dünya Turu ' nda 135 puanla liderliği yakalarken, Dubai ' deki açılış etabını kazanan Sherwood, 120 puanla ikinci sıraya geriledi. Omzundaki sıkıntıya rağmen bu etapta 4. olan Şilili Javier Villegas da 16 Haziran ' daki İstanbul etabı öncesinde 120 puanla üçüncü oldu.

Red Bull X-Fighters Dünya Turu ' nun Glen Helen etabı sıralaması şöyle gerçekleşti: 1. Todd Potter (ABD), 2. Thomas Pagès (FRANSA), 3. Wes Agee (ABD), 4. Javier Villegas (ŞİLİ), 5. Eigo Sato (JAPONYA), 6. Rob Adelberg (AVUSTRALYA), 7. Levi Sherwood (YENİ ZELANDA), 8. Dany Torres (İSPANYA), 9. Maikel Melero (İSPANYA), 10. Nick Dunne (ABD), 11. Martin Koren (ÇEK CUMHURİYETİ).

Red Bull X-Fighters Dünya Turu ' nun diğer etapları 16 Haziran ' da İstanbul ' da, 20 Temmuz ' da Madrid ' de, 11 Ağustos ' ta Münih ' te ve 6 Ekim ' de Sydney ' de gerçekleştirilecek.
13 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı