Öğrenciler kağıt uçaklarını yarıştırdı - İZMİR

- Renkli kağıtlardan uçaklar yapılması - Uçak uçurma yarışması - Tüm uçakların uçurulması - Meslek Yüksek Okulu Müdürü Burçin Önder ile röportaj - THK Eğitmen Pilot Burak Küçükoğlu ile röportajÖğrenciler kağıt uçaklarını yarıştırdı - İzmir 'de yaptığı kağıt uçağı en fazla sürede havada kalanın kazanacağı "Uçan Renkler Projesi" model kağıt uçak yarışması yapıldıİZMİR (AA) - İzmir 'de Havacı Kadınlar Haftası kapsamında "Uçan Renkler Projesi" model kağıt uçak yarışması yapıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesinde Türk Hava Kurumunca (THK) düzenlenen etkinlikte, yarışmaya üçer kişiden oluşan gruplar halinde katılan öğrenciler THK eğitimcilerinin gözetmenliğinde kağıttan model uçak yaptı.Renkli görüntülere sahne olan yarışmada model uçaklarını sırayla havaya salan öğrenciler, uçaklarının en uzun sürede havada kalmasını sağlamak için çabaladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Burçin Önder, Havacı Kadınlar Haftası kapsamında kadınların iş hayatının her alanında aktif oldukları gibi havacılık alanında da aktif olduğunu ifade edebilmek adına "Uçan Renkler Projesi" etkinliği düzenlemeye kadar verdiklerini söyledi.

THK Eğitmen Pilot Burak Küçükoğlu da gerçekleştirdikleri etkinliğin 158 ülkede de yapıldığını belirterek "Amacımız gökyüzünü rengarenk boyamak, kadınların da havacılık camiasında en iyi şekilde kariyer yapabildikleri ve ilerletebildikleri göstermek. Bunun için çoğunlukla kadınlardan oluşan takımlarla kağıt uçak çalışması yaptık. Amaç kağıt uçağın en uzun süre havada kalması." diye konuştu.
Etkinliği kağıt uçağı 4 saniye 77 salise havada kalan "AİB" adlı grup kazandı. Birinci olan grup, THK yamaç paraşütü tandem uçuş hakkı elde etti.
Kağıt Uçak Yamaç Paraşütü Gökyüzü Kağıt Uçak Yarışması Öğrenciler 

9 Mart 2018 Cuma günü yayınlandı