Nemrut Dağı Zirvesinde Defile

Devasa heykellerin bulunduğu Nemrut Dağı zirvesinde, Kommagene dönemine ait ve keçeden yapılan giysiler düzenlenen defileyle gösterildi.Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ' nun Adıyaman ' da gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısı kapsamında İstanbul Aydın Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan kıyafetler defilede sergilendi.
Nemrut Dağı Defile Manken Metin Esen İstanbul Aydın Üniversitesi 


Defile için profesyonel mankenler ve İstanbul Aydın Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü öğrencileri sahne aldı. Zirveye kurulan çadır içinde kıyafetlerini giyen mankenler gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra, doğu terasında görücüye çıktı. Moda tasarım bölümü öğrencileri, Kommagene dönemine ait kıyafetleri kendileri tasarladı. Sekiz ayda hazırlanan 37 adet kıyafet heykellerden esinlenerek ' Güneş Nemrut ' tan Doğar ' defilesinde sergilendi.

2206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı ' nın devasa heykellerinin altında gerçekleştirilen defile görenleri hayran bıraktı. Tamamen doğal ortamda, canlı müzik eşliğinde gerçekleştirilen defileye yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösterdi. Defile sonunda defilede sahne alan öğrencilere ve mankenlere teşekkür belgesi verildi.

Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, turizme katkı sunmak adına bu etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Tarihe baktığımız zaman bugün günümüzde modanın tasarımının, Ar-Ge ' nin geliştirmediği hiçbir bölgenin hiç lokasyonun olmadığını görürsünüz. Biz bu manada böyle tarihi bir mekanda, böyle bir dünya mirasında bir defile yapmadan gitmenin sektör açısından çok doğru olmayacağını düşündük. Turizme katkı sunmak istedik” dedi.

Kahta Kaymakamı Metin Esen, Nemrut Dağı ' nın barışa olan katkısından bahsederek, “Binlerce yıl önce barışı bütün dünyaya sunmuş olan bu topraklarda, biz bugün moda ve tasarımla da bütün dünyaya farklı kreasyonlar sunulacak. Tanıtım anlamında turizm anlamında bölgenin ihtiyacı olan canlılığa çok önemli bir etki sağlayacak” diye konuştu.

Adıyaman Giyim sanayicileri Derneği Başkanı Rağıp Aras, Dünyanın 8. Harikası olan Nemrut Dağı ' nda bu güzel etkinliği düzenleyerek tanıtıma bir daha katkı sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.İstanbul Aydın Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Ayten Gedik ise, tüm kostümlerin öğrenciler tarafından tasarlandığını belirterek, öğrencilerle gurur duyduklarını aktardı.

Manken Rukiye Gül, çok heyecan verici ve farklı bir deneyim yaşadıklarını söyleyerek, her şey doğaçlama gerçekleşti ve harika geçti.Manken Gizem Doğan ise, güzel bir defile gerçekleştirdiklerini belirterek, bu güne kadarki en güzel projede yer aldığını ifade etti.Davetliler defile sonrası turistlerle birlikte güneşin batışını izledi.
14 Eylül 2013 Cumartesi günü yayınlandı