Nedret Selçuker, anıldı - İSTANBUL

- Nedret Selçuker'e yazılan şiirlerin Bahadır Çakmak tarafından seslendirilmesi - Nedret Selçuker'in eşi Selma Selçuker'e çiçek takdimi - Selma Selçuker'in konuşması - Gazeteci - yazar Nedret Selçuker'in vefatının 10. yılında Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde anma etkinliği düzenlendiİSTANBUL (AA) - Gazeteci - yazar Nedret Selçuker, vefatının 10. yılında Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte anıldı.Radyo ve televizyon alanında "ilk devlet sanatçısı" unvanına sahip Selçuker için Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde anma etkinliği düzenlendi.
Anma programında Nedret Selçuker'e yazılan şiirleri Bahadır Çakmak seslendirirken, Özlem Kırımlı da şarkı söyledi.

Etkinlikte, Nedret Selçuker'in eşi Selma Selçuker'in de 90. doğum günü kutlandı. - Nedret Selçuker kimdir?Bursa'da 1938'de doğan, Üsküdar Paşakapısı Ortaokulu ve Cağaloğlu İstanbul Erkek Lisesi’ni bitiren Selçuker, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden mezun oldu.Gazeteciliğin yanı sıra İstanbul Radyosunda spikerlik yapan, duru Türkçesi ve okuduğu şiirlerle dinleyicilerin beğenisini toplayan Selçuker, dönemin Milli Eğitim Bakanı Avni Akyol'un önerisi üzerine öğretmenlere diksiyon dersi verdi.Ekranın ve mikrofonun "altın sesi" olarak anılan sanatçı, Türk sanatına yaptığı değerli hizmet ve sanatçı kişiliği dolayısıyla, dönemin Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın teklifi ve dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in onayıyla "Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı" unvanına layık görüldü.
Selçuker, radyo - tv alanında bu unvanı alan ilk isim oldu.Selçuker, solunum yetmezliği nedeniyle 2008'de hayatını yitirmişti.
Doğum Günü Öğretmenler Öğretmen Solunum Yetmezliği Anma Etkinliği 

12 Mart 2018 Pazartesi günü yayınlandı