Mustafa Sarıgül: Nejat Uygur'un Mizah Anlayışı Bize Bir Mirastır

Tiyatro sanatçısı ünlü oyuncu Nejat Uygur ' un tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinin ardından acı haberi alan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hastaneye geldi. Oldukça üzgün olduğu gözlenen Sarıgül, sanatçının cenaze defni ile ilgili bilgiler aktardı.
Şişli Belediye Başkanı Belediye Başkanı Behzat Uygur Mustafa Sarıgül Zincirlikuyu Mezarlığı 


Akşam saatlerinde Beykoz ' da tedavi gördüğü özel bir hastanede yaşamını yitiren tiyatro sanatçısı Nejat Uygur ' un ölüm haberini alan Sarıgül, Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler ile aile yakınlarına başsağlığı diledi. Oldukça üzgün olduğu gözlenen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, gazetecilere açıklama yaptı. “Nejat Babayı kaybettik” diyen Sarıgül, “Nejat Baba; gülen ve güldüren bir sanatçıydı. Zaman zaman bir heykeltıraştı, zaman zaman bir sporcuydu, zaman zaman da Cibali Karakolu ' ndaydı. Mizah dünyamız çok önemli bir ışığını kaybetti. Nejat Babayı rahmetle anıyoruz. Mekanı Cennet olsun” dedi.

Ünlü tiyatrocunun mizah anlayışının kendilerine bıraktığı bir ' miras ' olarak nitelendiren Sarıgül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nejat Babanın anısı ve bize bıraktığı o güzel mizah anlayışı, güzel nezaketi her zaman gönlümüzde yaşayacaktır. Nejat Babayı, Çarşamba günü Kent Kültür Merkezi ' nde düzenleyeceğimiz bir anma töreniyle Teşvikiye Camisinden sonra Zincirlikuyu Mezarlığı ' nda ebedi istirahatgahına defnedeceğiz. Bir kez daha, bütün sanat dünyamızın başı sağ olsun.”

Tiyatro sanatçısı Nejat Uygur ' un, 10 Eylül 2007'de beyin damarlarında yaşadığı tıkanıklık nedeniyle vücudunun sol kısmı felç geçirmişti. O tarihten bu yana tedavi gören Uygur, bu akşam saat 19.45 sıralarında hayata gözlerini yumdu. 86 yaşında hayata veda eden Nejat Uygur, öğretmen bir anne ve subay bir babanın üç çocuğunun ortancası olarak oğlu olarak 1927'de dünyaya gelmiş, tiyatroya ise öğrencilik yıllarında başlamıştı.
19 Kasım 2013 Salı günü yayınlandı