Midyatlı çocuklardan yetişkinlere temizlik dersi

Okul tabelası
Çevre Temizliği Öğretmenler Öğretmen Sağlıklı Yaşam Öğrenciler 

-Öğrenciler çöp poşeti ile bahçede
-Elinde pankart olan öğrenciler
-Öğrenciler toplu halde iken bahçede
-Öğrenciler okulun dışına çıkarken çöp toplarken
-Ellerinde pankart olan öğrenciler
-Öğrenciler sokakta çöp toplarken
-Ellerinde eldiven çöp poşeti olan öğrenciler çöp toplarken
-Öğrenciler sokakta
-Öğrencilerden Zuhal eriş Roportaj
-Zuhal Eriş temiz yaşam ile ilgili açıklama yaparken
-Öğrenci nefise ilgin röportaj
-Öğrenciler öğretmenleriyle çöp toplarken
-Sokaktaki öğrenciler okula dönerken
-çöp poşetine çöp bırakan öğrenci

( MARDİN )- İlkokul öğrencileri geçtikleri her yeri pırıl pırıl yaptı MARDİN

- Mardin’in Midyat ilçesinde vatandaşların dikkatini çevre temizliğine çekmek isteyen bir grup çocuk, dövizlerle yürüyerek çöp topladı. İlkokul öğrencileri geçtikleri her yeri pırıl pırıl yaptı. Midyat ilçesi Mustafa Kemal İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencileri, çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla çöp toplama etkinliği düzenledi.
Okulda bir araya gelen çocuklar, üzerlerinde “Temiz çevre için el ele”, “Suya sabuna dokun, mikroptan korun”, “Çevreyi hor gören, geleceği kor görür” ve “Temizlik sağlık işidir, bunu başaran çağdaş kişidir” yazılı dövizler taşıyarak, yürüdü. Yürüyüş sırasında giydikleri eldivenlerle çöp toplayan çocuklar, bunları poşetlere doldurarak çöpe attı. Geçtikleri her yeri pırıl pırıl yapan ilkokul öğrencileri, vatandaşlara mesaj verdi. “Temiz bir çevre istiyoruz” 9 yaşındaki Zuhal Eriş “ Tarihi bir yer olan Midyat’ı daha temiz olarak görmek istiyoruz. Midyat’ın daha temiz ve daha güzel bir yer olması için hepimize büyük görevler düşüyor. Geleceğin yetişkinleri olarak temiz bir çevrede yaşamak istiyoruz. Gelin hep birlikte el ele verelim. Temiz Çevre, temiz insan, sağlıklı bir sağlıklı bir gelecek demektir” dedi.
“Sağlıklı yaşamak istiyoruz” Öğrencilerden Nefise İlgin ise, “Biz çevreye ne verirsek, çevre de bize onu verir. Biz sağlıklı yaşamak istiyoruz, anne ve babalarımıza kirli bir çevre istemediğimizi söylemek istiyoruz. Kirli bir çevreyi engellemek için böyle bir etkinlik yaptık” ifadelerini kullandı. (TD-MP-Y)
21 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı