Kumluca Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Ali Gürbüz Oldu

Kumluca Belediyesi'nin organze ettiği ve 13.Geleneksel Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında düzenlenen yağlı güreşlerini Ali Gürbüz kazandı.
Avrupa Hüsamettin Çetinkaya Arif Bulut Ali Gürbüz 


Kumluca Belediyesi'nin organize ettiği 13. Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında düzenlenen yağlı güreşler, Karatepe Stadı'nda 59'u başpehlivan yaklaşık 800 güreşçinin katılımı ile gerçekleşti. Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Eski Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Başkanı ve AK Parti Milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu, Hüseyin Samani, CHP Antalya Milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut da güreşi izleyenler arasında yer aldı.

222 bin TL'ye dördüncü kez Yasin Çetin güreş ağası seçilirken, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yağlı güreşin her sene büyüyerek devam ettiğini belirtti.Güreşlerin başpehlivan finalinde ise Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz, Recep Kara ile karşılaştı. Karşılaşma, Güreş Federasyonu'nun bu yıl uygulamaya koyduğu kurallar çerçevesinde yapıldı. 40 dakikalık ilk bölümün ardından, Gürbüz ve Kara puan alanın kazanacağı uzatma süresine girdi. Büyük çekişmeyle geçen finalde, rakibi Kara'dan puan alan Ali Gürbüz başpehlivan oldu. Üçüncülüğü ise Ekrem Yavuz ve Güngör Ekin kazandı.

Gürbüz'ün madalyasını Kumluca Kaymakamı Salih Işık, altın kemeri ise Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya taktı. Gürbüz, yarışmada zorlanmasına rağmen başpehlivanlığa hep inandığını ve çok mutlu olduğunu belirtti.
30 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı