Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Haluk Dursun - ANKARA

- Yurt Dışındaki Vatandaşlara Yönelik Kamu Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi açılış toplantısı - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'un konuşmasıANKARA - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Yurt Dışındaki Vatandaşlara Yönelik Kamu Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi açılış toplantısında konuştu.
"Kamu hizmetlerini geliştirmeliyiz"Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Haluk Dursun da devlet olarak yurt dışında yaşayan Türklere karşı "kolaylaştıran, güçleştirmeyen, asık suratla karşılaştırmayan" bir anlayışla yaklaştıklarını söyledi.

Yurt dışında yaşayanların Türkiye ile bulundukları yerleri karşılaştırdığını belirten Dursun, "Bu karşılaştırmalardan mümkün olduğu kadar karlı çıkmalıyız. Bu da kamu hizmetlerinin iyileştirilmesi, güler yüzle hitap edilmesiyle olur. Artık neredeyse 4. kuşak oldular. Orada da büyük bir yapılaşmaları ortaya çıkmış oldu, ama gönülleri bizde. Gönül kapılarını açık bırakmak zorundayız. Mümkün olduğu kadar ilişkilerimizi sıkılaştırmamız lazım. Bu çerçevede, başta büyükelçilikler ve gümrükler gibi bu vatandaşların kamu hizmeti aldığı yerlerde hizmetlerin geliştirilmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.Yurt dışından gelen vatandaşlara genellikle mali açıdan bakıldığını ifade eden Dursun, Türkiye'nin yetişmiş insan kaynağı açısından da yurt dışında çok büyük potansiyeli bulunduğunu vurguladı.Dursun, Avrupa ülkelerinde doğup büyümüş, bu ülkelerin eğitim sisteminden geçmiş, Türkçe dışında birkaç yabancı dili iyi konuşan gençlere başta Yükseköğretim Kurulu olmak üzere tüm kamu kuruluşlarınca kucak açılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Eğitim Sistemi Yabancı Dil Yurt Dışı Toplantı Irak 

21 Şubat 2019 Perşembe günü yayınlandı